Αθλητισμός|10.05.2023 23:58

Champions League: Πάρτι της Ίντερ απέναντι στη Μίλαν και προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό!

Newsroom

Άλμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League έκανε η Ίντερ! Οι Νερατζούρι πέτυχαν καίριο πλήγμα στη «μισητή» συμπολίτισσα Μίλαν και με την επικράτησή τους με 2-0 (με γηπεδούχους τους Ροσονέρι) έχουν τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης (16/5, 22.00) στο ίδιο γήπεδο. Η διαφορά θα βρίσκεται στο χρώμα της κερκίδας που θα είναι βαμμένη Νερατζούρι...

Παρουσία 75.532 θεατών στο Σαν Σίρο, που απέφερε έσοδα-ρεκόρ ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, η Ίντερ έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα στο ματς πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό στη Μίλαν. Μόλις στο 8' ο Τζέκο με ένα θαυμάσιο τελείωμα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ για τους Νερατζούρι (0-1). Μάλιστα μ' ατό το γκολ, ο Βόσνιος στράικερ έγινε ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης που σκοράρει σε ημιτελικό Champions League σε ηλικία 37 ετών και 54 ημερών. Το ρεκόρ κατέχει ο Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος πέτυχε γκολ τον Απρίλιο του 2011 σε ηλικία 37 ετών και 148 ημερών.

Και προτού καλά καλά συνέλθουν οι Ροσονέρι, η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 11' ο Μκχιταριάν έκανε ωραία ατομική ενέργεια, πάτησε περιοχή και με θαυμάσιο τελείωμα έγραψε το εντυπωσιακό 0-2! 

Μάλιστα η Ίντερ είχε και δοκάρι στο 16' με τον Τσαλχάνογλου, ενώ ο διαιτητής καταλόγισε και πέναλτι υπέρ της στο 32' το οποίο εν τέλει πήρε πίσω έπειτα από έλεγχο της φάσης στο VAR.

Η Μίλαν προσπάθησε να ισοροπήσει το παιχνίδι και τα κατάφερε αλλά ουσία και αποτελεσματικότητα δεν είχε. Ο Τονάλι σημάδεψε το δοκάρι στο 63', οι Ροσονέρι είχαν μερικές καλές στιγμές αλλά γκολ δεν βρήκαν και πλέον έχουν να ανέβουν ένα... βουνό καθώς στη ρεβάνς ψάχνουν μια μεγάλη νίκη, είτε με διαφορά δύο γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση, είτε με τρία για να πάρουν μέσα απ' τα χέρια της Ίντερ το εισιτήριο του τελικού.

Αντιθέτως, οι εξαιρετικοί Νερατζούρι, που δείχνουν να φορμάρονται την πιο κρίσιμη περίοδο της σεζόν, καλούνται απλώς να διαχειριστούν το σημαντικό προβάδισμα που έχουν αποκτήσει προκειμένου να επανεμφανιστούν σε τελικό Champions League για πρώτη φορά μετά το 2010 και για έκτη συνολικά στην ιστορία του συλλόγου.

Μίλαν (Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (82’ Καλούλου), Κιάερ (59’ Τιό), Τομόρι, Ερναντές, Τονάλι, Κρούνιτς, Σαλεμάκερς (59’ Οριγκί), Μπενασέρ (18’ Μεσίας), Μπραΐμ Ντίαθ (82’ Πομπέγκα), Ζιρού.

Ίντερ (Ιντσάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (78’ Γκαλιαρντίνι), Μκχιταριάν (62’ Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (70’ Ντε Φράι), Μαρτίνες (78’ Κορέα), Τζέκο (70’ Λουκάκου).

ΜίλανΙντερειδήσεις τώραChampions League