Αθλητισμός|12.05.2023 00:09

Europa League: Σώθηκε στο 97' η Γιουβέντους με τη Σεβίλλη, προβάδισμα για τη Ρόμα

Newsroom

Η... εφτάψυχη Γιουβέντους με γκολ στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων ισοφάρισε (1-1) τη Σεβίλλη και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Ισπανίας σε μια εβδομάδα (18/5), ενώ η Ρόμα έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση σε δεύτερο σερί τελικό μετά το περυσινό Conference League το οποίο κατέκτησε, καθώς επικράτησε 1-0 της Λεβερκούζεν στο Ολίμπικο. Πάντως, οι ομάδες και στα δύο ζευγάρια έδειξαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε δυναμικότητα, ως εκ τούτου οι επαναληπτικοί που θα κρίνουν τα δύο εισιτήρια για τον τελικό του Europa League στη Βουδαπέστη αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Γιουβέντους, που ψάχνει τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της μετά το 2015 και το πρώτο ευρω-τρόπαιο μετά το 1996, έδειξε απειλητική στο ξεκίνημα τους ματς, έχασε ευκαιρίες αλλά η πολυνίκης του θεσμού (με έξι κατακτήσεις σε ισάριθμους τελικούς) Σεβίλλη ήταν η ομάδα που πήρε το προβάδισμα. Στο 26' ο Εν Νεσίρι σκόραρε για τους Σεβιγιάνους που έκτοτε κράτησαν με νύχια και με δόντια το υπέρ τους 1-0. Μάλιστα είχαν και ευκαιρίες για να διευρύνουν τη νίκη τους ενόψει της ρεβάνς. Όμως δεν το έκαναν και οι Μπιανκονέρι, οι οποίοι αύξησαν την πίεσή τους ασφυκτικά βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 97' με τον Γκάτι για το τελικό 1-1.

Την ίδια ώρα στη Ρώμη, η Ρόμα κατόρθωσε να επιβληθεί της Λεβερκούζεν με ένα γκολ του Μπόβε στο 63'. Ήταν ένα παιχνίδι για γερά νεύρα με τις δυο ομάδες να δείχνουν ισοδύναμες. Οι Γερμανοί είχαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 87' αλλά ο Κριστάντε απομάκρυνε στη γραμμή το σουτ του Φριμπόνγκ.

Αποτελέσματα

  • Γιουβέντους - Σεβίλλη 1-1 (97' Γκάτι - 26' Εν Νεσίρι)

  • Ρόμα - Λεβερκούζεν 1-0 (63' Μπόβε)

Europa LeagueΛεβερκούζενΣεβίλληειδήσεις τώραΡόμα - RomaΓιουβέντους