Αθλητισμός|13.05.2023 17:33

«Ο Απόλλων θέλει να "χτυπήσει" Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη στο πόλο» - Οι κυπελλούχοι Ευρώπης αποκαλύπτουν τα μυστικά της ομάδας

Έλβη Μιχαηλίδου

Η ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης έγραψε ιστορία κατακτώντας το LEN Challenger Cup πριν λίγες μέρες. O προπονητής Νικόλας Δεληγιάννης και οι πολίστες Νίκος Γαρδίκας και Μανώλης Σολανάκης μίλησαν στο Open Sport για την επιτυχία αυτή ενώ έθεσαν και τους επόμενους στόχους της ομάδας.

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης

Ν. Δεληγιάννης: «Αυτό που με ένοιαζε από την αρχή και στην Ισπανία και μου δημιουργησε ιδιαίτερο στρες ήταν η έντονη επιθυμία να ανταμειφθούν τα παιδιά, να τα δω να σηκώνουν το Κύπελλο. Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι είδα στα μάτια τους πολύ μεγάλη επιθυμία, είδα ότι ήταν εκεί και με το μυαλό και με το σώμα και κατάλαβα ότι στο τέλος θα είχαμε σοβαρές πιθανότητες για το κύπελλο».

Ν. Γαρδίκας: «Δουλέψαμε αρκετά, τα καταφέραμε... Και στα δύο παιχνίδια δείξαμε νομίζω ότι ήμασταν η ομάδα που άξιζε να το πάρει και το ζήσαμε πολύ ωραία»

Μ. Σολανάκης: «Ήταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ. Δουλέψαμε πάρα πολύ. Και εύχομαι να είναι μια καλή βάση για να έρθουν και άλλες τέτοιες επιτυχίες».

Για τη δημιουργία του τμήματος

Ν. Δεληγιάννης: «Ήταν ένα όνειρο του Γιώργου Αφρουδάκη και της οικογένειάς του. Απολλωνιστές γεννημένοι. Αποφάσισαν να επανασυστήσουν την ομάδα γιατί υπήρχε 100 χρόνια πριν. Δειλά δειλά από την 4η Εθνική προσπάθησαν και επανέφεραν τον Απόλλωνα εκεί που ήταν, σε επίπεδο να φαίνεται και να ακούγεται. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο και ο Σταμάτης Βελλής πίστεψε σ' αυτή την προσπάθεια. Δεν πίστευα ότι θα έρθει τόσο γρήγορα ένας Ευρωπαϊκός τίτλος. Είχα όμως στο μυαλό μου σαν πρόκληση να μεγαλώσει πολύ γρήγορα ο Απόλλωνας»

Για το μυστικό της ομάδας

Μ. Σολανάκης: «Η δουλειά που γίνεται στην πισίνα. Μέσα από την καθημερινότητα έρχεται η επιτυχία. Δουλεύουμε σκληρά, μεθοδικά, με όρεξη, με μεράκι».

Ν. Γαρδίκας: «Η δουλειά και το καλό κλίμα που έχουμε φτιάξει μέσα στην ομάδα. Ο ένας τραβάει τον άλλον και όλοι μαζί κάνουμε κάτι ωραίο.»

Για τους επόμενους στόχους

Μ. Σολανάκης: «Το βασικό στον αθλητισμό είναι να υπάρχει διάρκεια και όχι να είσαι πυροτέχνημα και αυτό νομίζω είναι και το πιο δύσκολο».

Ν. Δεληγιάννης: «Θα ήθελα να δω τον Απόλλωνα είτε να συμμετέχει στο Champions League, είτε να πηγαίνει μακριά στο Eurocup, στην επόμενη Ευρωπαϊκή διοργάνωση που είναι πάνω από το Challenger και να προσπαθεί να διεκδικήσει και εκεί το τρόπαιο. Αυτός θα είναι ο στόχος».

Ν. Γαρδίκας: «Στην Ελλάδα το να χτυπήσουμε το δίδυμο Ολυμπιακού - Βουλιαγμένης είναι κάτι που πρέπει να στοχεύσουμε και δεν το θεωρώ και αδύνατο»

Για τον κόσμο του Απόλλωνα

Ν. Γαρδίκας: «Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία στο αεροδρόμιο και για τα παιδιά και για τους φιλάθλους, Είδαμε πάρα πολύ κόσμο, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, να δακρύζει, να κλαίει με λυγμούς γιατί ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο ήρθε με το σήμα του Απόλλωνα πάνω»

Για την προβολή του πόλο στην Ελλάδα

Ν. Γαρδίκας: «Είμαστε μια χώρα που κυρίως προτιμάει τις ομάδες και όχι τον αθλητισμό. Δηλαδή προτιμάμε τις ομάδες μας στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και από κει και έρχονται τα υπόλοιπα. Αξίζει πραγματικά περισσότερη προβολή γιατί και σε εθνικό επίπεδο και σε συλλογικό έχει φέρει πάρα πολλές επιτυχίες. Πέρσι έφερα ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο, κάτι πολύ σπουδαίο. Θεωρώ ότι γίνονται βήματα μπροστά, θέλω να είμαι αισιόδοξος».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Απόλλων Σμύρνηςειδήσεις τώραΠόλοΟλυμπιακός