Αθλητισμός|14.05.2023 15:55

Χρειάστηκε δύο μέρες λόγω βροχής αλλά προκρίθηκε άνετα στους 32 της Ρώμης ο Τσιτσιπάς - Πρόωρος αποκλεισμός για Σάκκαρη

Newsroom

Χρειάστηκε... δύο μέρες για να πανηγυρίσει μια άνετη πρόκριση στους 32 του τουρνουά της Ρώμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-3) του Πορτογάλου Νούνο Μπόρχες (νούμερο 88) και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα αναμετρηθεί με τον Ιταλό Λορέντσο Σονέγκο.

Το παιχνίδι άρχισε το Σάββατο (13/5) αλλά λόγω βροχής διεκόπη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή (14/5) με τον Έλληνα πρωταθλητή να πανηγυρίζει με πολύ εύκολη πρόκριση. Συνολικά χρειάστηκε μόλις 70 αγωνιστικά λεπτά...

Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κάνοντας μπρέικ νωρίς-νωρίς (2-0) και τελείωσε με άνεση το πρώτο σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς πέτυχε μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ κάνοντας το 3-2. Ωστόσο στο όγδοο γκέιμ κι ενώ το σκορ ήταν στο 4-3 υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή, η βροχή προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα που συνεχίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής (14/5).

Στην επανεκκίνηση του ματς ο Τσιτσιπάς δεν είχε όρεξη για... περιπέτειες και τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες την αναμέτρηση. Πήρε το σερβίς του για το 5-3 και τελείωσε το παιχνίδι με μπρέικ για το τελικό 6-3...

Αποκλεισμός για Σάκκαρη

Σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της εξαιρετικής Μαρκέτα Βοντρούσοβα και έμεινε εκτός φάσης «16» στο Internazionali BNL d' Italia. H κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.8) ηττήθηκε στο Pietrangeli με 7-5, 6-3 σε 88 λεπτά και τώρα θα στρέψει αναγκαστικά το βλέμμα της στο 250άρι του Ραμπάτ. Εκεί όπου θα πάει την τελευταία εβδομάδα πριν το Roland Garros (21-27/5), με στόχο να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2019 και να μπει με «αέρα» στο μεγάλο χωμάτινο ραντεβού του Παρισιού!

Η 27χρονη τενίστρια δεν σέρβιρε όσο καλά θα ήθελε κόντρα σε μια πολύ καλή returner (είχε 57% στο πρώτο σερβίς), δεν διαχειρίστηκε σωστά τους κρίσιμους πόντους, ενώ «προδόθηκε» σε κάποια σημεία-κλειδιά και από το forehand της, το οποίο συνήθως είναι μεγάλο της όπλο. Συνολικά είχε 24 αβίαστα λάθη (έναντι 18).

Η 23χρονη Τσέχα (Νο.70), από την άλλη, επιτέθηκε στο σερβίς της Μαρίας, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και «καθάρισε» τον αγώνα με... θαρραλέες αποφάσεις, χωρίς να περιμένει το λάθος της αντιπάλου της.

Μαρία ΣάκκαρηΣτέφανος ΤσιτσιπάςATP ΡώμηΤένιςειδήσεις τώραWTA Ρώμη