Αθλητισμός|15.05.2023 14:15

Πρωτάθλημα Βραζιλίας: Ήττα για την Μποταφόγκο, πλησίασε στον έναν βαθμό η Παλμέιρας παρά την γκέλα

Newsroom

Ένα τρομερό γκολ του Ζουνίνιο Καπισάμπα από μακρινή απόσταση στέρησε απ' την Παλμέιρας την ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή του πρωταθλήματος Βραζιλίας που μεταδίδεται αποκλειστικά απ' την υβριδική τηλεόραση του OPEN και το ethnos.gr.

Η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα έμεινε στην ισοπαλία (1-1) με την Μπραγκαντίνο και βρίσκεται στο -1 απ' την προπορευόμενη Μποταφόγκο που έχει κι ένα ματς λιγότερο. Η Παλμέιρας άνοιξε το σκορ στο 65' με τον Αρτούρ αλλά στο 72' ο Ζουνίνιο ισοφάρισε.

Πάντως η Παλμέιρας κατόρθωσε να μειώσει τη διαφορά απ' την προπορευόμενη Μποταφόγκο, η οποία ηττήθηκε 2-1 στην έδρα της Γκοΐας. Κι όμως η Μποταφόγκο άνοιξε το σκορ στο 30' με εκτέλεση πέναλτι του πρώην φορ του Ολυμπιακού Τικίνιο Σοάρες, ο οποίος έφτασε τα έξι γκολ και βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ. Ωστόσο οι γηπεδούχοι με γκολ του Μπρούνο Μέλο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+7') κι ένα ακόμμα του Μαγκίνιο στο 57' πανηγύρισαν μια σπουδαία επικράτηση.

Κοντά στην κορυφή πάντως βρίσκεται και η Φλουμινένσε του Μαρσέλο που επικράτησε 2-0 της Κουιάμπα μεγκολ του Νίνο στο 6' και του Γκανσό στο 56'. Η Φλου απέχει δύο βαθμούς απ' την κορυφή.

Σε άλλo ματς για την 6η αγωνιστική η Φλαμένγκο νίκησε με 3-2 την Μπαχία εκτός έδρας σε ένα επεισοδιακό ματς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-2 στο 29' με γκολ των Ματέους Φράνσα (24') και του Γκάμπριελ με πέναλτι, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 36' με τον Μπιέλ αλλά και πάλι η Φλαμένγκο σκόραρε στο 45+5' με τον Νταβίντ Λουίζ για το 1-3. Ο Αντεμίρ στο 52' μείωσε (2-3) για την Μπαχία που έμεινε με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Ρεζέντε στο 74' και του Κανού στο 77'. Ισόπαλο χωρίς γκολ (0-0) έληξε το παιχνίδι της Γκρέμιο με τη Φορταλέζα.

Παλμέιρας - Μπραγκαντίνο 1-1

Μπαΐα - Φλαμένγκο 2-3

Γκοΐας - Μποταφόγκο 2-1

Φλουμινένσε - Κουιάμπα 2-0

Γκρέμιο - Φορταλέζα 0-0

ΠαλμέιραςΑμπέλ Φερέιραπρωτάθλημα Βραζιλίαςειδήσεις τώραΣοάρες Τικίνιο