Αθλητισμός|10.03.2019 19:22

Super League: Πάρτι τίτλου στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ!

Newsroom

Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, βρέθηκε ο ΠΑΟΚ με το 3-0 επί του Ατρόμητου στην κατάμεστη Τούμπα.

Ο «δικέφαλος» του βορρά, εκμεταλλεύτηκε σε άλλο ένα παιχνίδι την έδρα του και ουσιαστικά καθάρισε τους Περιστεριώτες των πολλών και σημαντικών απουσιών από το πρώτο ημίχρονο, οπότε και προηγήθηκε με 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε χώρο στην ομάδα του Κάναντι κι έψαξε την κόντρα για να κλειδώσει το «τρίποντο» και τελικά βρήκε και τρίτο τέρμα, δίνοντας διαστάσεις στη νίκη του.

Του έβαλε δύσκολα...

Το ματς ξεκίνησε με πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο, με τον Μάντσον (6’) να βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Πασχαλάκη από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες, αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Ο Ατρόμητος, που παρατάχθηκε χωρίς Χατζηισαΐα, Κουλούρη, Μέγερι και Ρισβάνη, δηλαδή τους παίκτες με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής και σχήμα έκτακτης ανάγκης (4-4-2) προβλημάτισε τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα, κλείνοντας καλά τον άξονα και βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Μπίσεσβαρ.

Ωστόσο, ο «δικέφαλος» βρήκε τρόπο να απειλήσει με την πάροδο του χρόνου. Ο Άκπομ ανατράπηκε εντός περιοχής, ο ρέφερι έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, όμως ο κίπερ του Ατρόμητου έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά  και «ψάρεψε»  τον Βιεϊρίνια (16’).

Στο 21΄ο Μαουρίτσιο έδωσε τη θέση του στον Σάκχοφ, καθώς ο Βραζιλιάνος μέσος τραυματίστηκε στο γόνατο και δεν κατάφερε να συνεχίσει το ματς.

Βρήκε τις λύσεις...

Η άμυνα του Ατρόμητου προδόθηκε (39’ ) κι ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Σέντρα του Βιεϊρίνια (4η φετινή ασίστ) στο σημείο του πέναλτι, ο Ολιβέιρα με ωραία κεφαλιά νίκησε –ολομόναχος- τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου,  ο Άκπομ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, ο Μπίσεσβαρ το εκτέλεσε σωστά κι έκανε το 2-0.

Περίμενε και... ξαναχτύπησε

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στον Ατρόμητο, που δεν έβγαλε κάποια μεγάλη φάση και χτύπησε στην κόντρα, με τον Μπίσεσβαρ να δίνει ασίστ στον νεοεισελθόντα Σβιντέρσκι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 82’.

Στο 90' αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπρούνο κι ο Ατρόμητος τελείωσε το ματς με 10 παίκτες.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο (22' λ.τρ. Σάκχοφ), Ολιβέιρα, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (63' Γιαννούλης), Άκπομ (80' Σβιντέρσκι).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης, Μπουσούλαζιτς, Σάκιτς, Κατράνης (46' Μανούσος), Μάντσον, Ούμπιδες (84' Κορτ), Στρούγγης (59' Κωτσόπουλος), Κιβρακίδης, Ενσικουλού, Καρασαλίδης, Μπρούνο.

ΑτρόμητοςΠΑΟΚSuper League 1