Αθλητισμός|15.05.2023 12:45

Επανάληψη της «φούσκας» στο NBA: Τρία χρόνια μετά ξανά σε τελικούς Δύσης και Ανατολής Λέικερς - Νάγκετς και Σέλτικς - Χιτ

Newsroom

Με μια τρομερή εμφάνιση ο Τζέισον Τέιτουμ οδήγησε τους Μπόστον Σέλτικς στη νίκη επί των Φιλαντέλφια 76ερς και στην πρόκριση στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας του NBA με σκορ 4-3. Στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι των ημιτελικών οι Κέλτες ήταν σαρωτικοί στο Game 7 επικρατώντας 112-88.

Ο Τέιτουμ σε μια απίθανη βραδιά πέτυχε 51 πόντους κι είχε 13 ριμπάουντ σε μια επίδοση-ρεκόρ σε έβδομο παιχνίδι των πλέι οφ. Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του Στεφ Κάρι, ο οποίος πέτυχε 50 πόντους στο εφετινό Game 7 των Γουόριορς με τους Κινγκς, σπάζοντας τους 48 που είχε ο Κέβιν Ντουράντ στο Game 7 με τους Μπακς το 2021.

Οι Σέλτικς θα βρεθούν ξανά στον τελικό της Ανατολής απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ. Αυτό είχε συμβεί και το 2020 στη λεγόμενη «φούσκα» του Ορλάντο λόγω κορονοϊού. Το εντυπωσιακό είναι πως εφέτος το ίδιο ζευγάρι απ' τους τελικούς περιφέρειας του 2020 προέκυψε και στη Δύση, όπου οι Λέικερς θα παίξουν με τους Νάγκετς!

Τι συνέβη τότε; Οι «Λιμνάνθρωποι» ξεπέρασαν το εμπόδιο των Νάγκετς με 4-1 στη σειρά, ενώ οι Χιτ πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στους τελικούς των playoffs επικρατώντας των Σέλτικς με 4-2. Εν τέλει πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Λος Άντζελες Λέικερς με 4-2 στη σειρά κόντρα στους Χιτ, πανηγυρίζοντας το 17ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Λος Άντζελες Λέικερςειδήσεις τώραΜπόστον ΣέλτικςΝτένβερ ΝάγκετςΜαϊάμι ΧιτNBA