Αθλητισμός|10.03.2019 21:35

Super League: Με τέσσερα επί του Άρη γιόρτασε τα 94 ο Ολυμπιακός

Newsroom

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε με εμφατική νίκη επί του Αρη τα 94α γενέθλιά του κι ανήμερα της επετείου της ίδρυσής του, επιβλήθηκε με 4-1 των «κίτρινων» στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντάνιελ Ποντένσε που σημείωσε δύο τέρματα, ενώ εξαιρετικός ήταν κι ο Μασούρας που είχε γκολ κι ασίστ, ενώ χειροκροτήθηκε ο Γιάννης Φετφατζίδης, που έπαιξε κόντρα στην πρώην ομάδα του. Στάθηκαν καλά οι Θεσσαλονικείς για 20 λεπτά, όμως στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα κι έφτασε δίκαια στην επικράτηση.

Με Μασούρα εκτελεστή και δημιουργό

Δέκα φορές είχε κρατήσει το μηδέν ο Κουέστα μέχρι το ματς του Φαλήρου, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τρόπο να μην του επιτρέψουν να το κάνει για 11ο ματς.

Στο 2’ ο κίπερ των «κίτρινων» είπε «όχι» στο συρτό δυνατό σουτ του Ποντένσε, όμως στο 27΄δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο Φορτούνης βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Ομάρ Ελαμπντελαουΐ, που επέστρεψε έπειτα από καιρό –λόγω τραυματισμού- στην αρχική 11άδα και με την 4η φετινή ασίστ του, έδειξε για άλλη μια φορά, πόσο σημαντική ήταν η απουσία του.

Βέβαια, το σκηνικό θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αν οι παίκτες του Παντελίδη εκμεταλλεύονταν τα αβίαστα και παιδαριώδη λάθη των μέσων και των αμυντικών του Ολυμπιακού, με τον Φετφατζίδη, που έπαιξε κόντρα στην πρώην ομάδα του, να χάνει και μια σπουδαία ευκαιρία λίγα λεπτά πριν δεχτεί το γκολ η ομάδα του.

Στο 35’ ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον Μασούρα από εκτελεστής να γίνεται δημιουργός. Εξαιρετική μακρινή μπαλιά στον Ποντένσε, που πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε όσο χρειαζόταν στον Βαλεριάνο και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κουέστα.

Εν αντιθέσει λοιπόν με τους φιλοξενούμενους, οι Πειραιώτες έκαναν γκολ τις ευκαιρίες τους και πήραν προβάδισμα νίκης πηγαίνοντας με διαφορά δύο τερμάτων στα αποδυτήρια.

Τους... έκοψε την όρεξη ο Ποντένσε

Οι «κίτρινοι» μπήκαν ξανά στην διεκδίκηση αποτελέσματος, όταν σκόραραν στο 74’ με τον Μαρτίνες, ωστόσο, οι Πειραιώτες με τη σέντρα, τους έκοψαν την όποια όρεξη για αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ποντένσε να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Η νίκη των «ερυθρόλευκων» πήρε χαρακτήρα θριάμβου με τον Γκερέρο να κάνει το 4-1 στο 90ο λεπτό και να χαρίζει χαμόγελα σε πάγκο κι εξέδρα ανήμερα των 94ων γενεθλίων του συλλόγου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα - Ομάρ, Μεριά, Μιράντα, Κούτρης - Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης - Ποντένσε, Φορτούνης (84' Καμαρά), Μασούρας (70' Ανδρούτσος) - Χασάν (62' Γκερέρο)

ΑΡΗΣ: Κουέστα - Βαλεριάνος, Ροζ, Βέλεθ, Κόρχουτ - Ματίγια (78' Μπάσα), Σιώπης - Λάρσον, Φετφατζίδης (57' Μαρτίνες), Ματέο Γκαρσία - Γιουνές

ΑρηςSuper League 1Ολυμπιακός