Αθλητισμός|15.05.2023 21:29

Αποκαλύψεις από την θρυλική κολυμβήτρια Φεντερίκα Πελεγκρίνι για τη βουλιμία: «Καταβρόχθιζα ό,τι μπορούσα και μετά έκανα εμετό»!

Newsroom

Συγκλονίζουν όσα αποκαλύπτει η θρυλική Ιταλίδα κολυμβήτρια Φεντερίκα Πελεγκρίνι. Η αποκαλούμενη Divina μιλάει για το πρόβλημα με τη βουλιμία που αντιμετώπιζε την εποχή που μεσουρανούσε στις πισίνες.  

«Καταβρόχθιζα φαγητό, μετά έκανα εμετό» ανέφερε μεταξύ άλλων στην αυτοβιογραφία της «Oro» προσθέτοντας ότι «για μερικούς μήνες, λίγο μετά τη μετακόμισή μου στο Μιλάνο, είχα αρχίσει να τρελαίνομαι με το φαγητό. Μπόρεσα να βγάλω και να καταναλώσω κιλά παγωτού ακολουθούμενα από πολλά μπολ με δημητριακά. Μια φορά ήρθε η μαμά μου να με δει και το παρατήρησε. Της είπα ότι πεινάω, να φάμε ένα σνακ; Και έφαγα δύο πακέτα ωμό ζαμπόν και τρία πακέτα κράκερ. Με κοίταξε σαστισμένη».

Η Πελεγκρίνι, η οποία το Νοέμβριο του 2021 αποχαιρέτησε τις πισίνες σε ηλικία 33 ετών μετά από μία 17χρονη καριέρα γεμάτη διακρίσεις, συμπλήρωσε: «Το βράδυ, αφού έτρωγα ό,τι μπορούσα κατά τη διάρκεια της ημέρας, έκανα εμετό. Το έκανα συστηματικά, κάθε βράδυ πριν πάω για ύπνο, όταν η ανάμνηση όλου αυτού του φαγητού που καταβρόχθιζα αύξανε την αίσθηση της ενοχής. Το να κάνω στη συνέχεια εμετό ήταν λίγο σαν να καθαρίζω τη συνείδησή μου και επίσης ένας τρόπος μεταβολισμού του πόνου που αισθανόμουν. Λέγεται βουλιμία αλλά δεν το ήξερα. Για μένα, η βουλιμία δεν ήταν το πρόβλημα, ήταν η λύση. Ο τρόπος μου να χάσω βάρος χωρίς θυσίες τρώγοντας ό,τι ήθελα».

Η Πελεγκρίνι στη διάρκεια της καριέρας της κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο (στην Αθήνα το 2004), 11 (6-4-1) σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 21 σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (8-6-7) και 130 εντός Ιταλίας!

βουλιμίακολύμβησηειδήσεις τώρα