Αθλητισμός|16.05.2023 10:45

«Ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο» κατά τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Εθνικής Ουρουγουάης - Ανακοινώθηκε ο Μαρσέλο Μπιέλσα

Newsroom

Θεωρείται ένας απ' τους πιο επιδραστικούς προπονητές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μολονότι δεν είναι πολυδιαφημισμένος και δεν αναλαμβάνει -ή δεν τον προσλαμβάνουν- ομάδες που θεωρούνται top class στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Μαρσέλο Μπιέλσα έχει βάλει τη σφραγίδα του στο άθλημα. Πολυνίκες προπονητές όπως ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχουν παραδεχτεί ότι ο Αργεντινός κόουτς, ένας φιλόσοφος του ποδοσφαίρου, υπήρξε οδηγός στην καριέρα τους, ενώ και η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών που εργάστηκαν μαζί του, εκθειάζουν τον τρόπο δουλειάς του και κυρίως την εξέλιξη και την πρόοδο που επέφερε στο παιχνίδι τους και συνολικά στο άθλημα.

«Για μένα ο Μαρσέλο είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο» είχε δηλώσει προ ετών ο Γκουαρδιόλα, εξηγώντας ότι «πάντοτε μετράμε την επιτυχία με τίτλους, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η επίδρασή του στο ποδόσφαιρο και στους ποδοσφαιριστές»...

Μετά την περιπέτεια στην αγγλική Λιντς σε Championship και Premier League, ο 67χρονος Μπιέλσα επιστρέφει στους πάγκους, αυτή τη φορά για μια εθνική ομάδα. Η Εθνική Ουρουγουάης ανακοίνωσε την πρόσληψη του «El Loco» με συμβόλαιο ως το 2026, τουτέστιν με στόχο το Μουντιάλ που θα γίνει σε Μεξικό, ΗΠΑ και Καναδά. Πρόκειται για την τρίτη Εθνική ομάδα που αναλαμβάνει μετά την Αργεντινή (1998-2004) και τη Χιλή (2007-2011).

Η αποχώρηση του Ντιέγκο Αλόνσο, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Ουρουγουάης στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ στο Κατάρ, έφερε την αλλαγή στη Σελέστε. Μάλιστα, ο Μπιέλσα γίνεται μόλις ο δεύτερος μη Ουρουγουανός που ηγείται της Εθνικής ομάδας. Ο πρώτος ήταν ο θρυλικός Αργεντινός Ντανιέλ Πασαρέλα στο διάστημα 1999-2001.

Εθνική Ουρουγουάηςειδήσεις τώραπροπονητήςΜαρσέλο Μπιέλσα