Αθλητισμός|16.05.2023 20:52

Ισόβιος πρωταθλητής στο πόλο ο Ολυμπιακός! Σήκωσε τον τίτλο για 11η σερί φορά και 23η τα τελευταία 25 χρόνια!

Newsroom

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε για 11η συνεχόμενη και συνολικά 37η φορά πρωταθλητής Ελλάδας στο πόλο ανδρών κάνοντας το 3-0 στη σειρά των τελικών με τη Βουλιαγμένη. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν και στον τρίτο τελικό με 11-7 σηκώνοντας τον τίτλο για 23η φορά τα τελευταία 25 χρόνια!

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν μοιρασμένο. Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και με δύο γκολ του Παπασηφάκη έκανε το 0-2. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η αστοχία του από την περιφέρεια καθώς και στον παίκτη παραπάνω έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να βρουν ακόμη δύο τέρματα και να πάνε με τέσσερα γκολ διαφορά (0-4) στο τέλος της περιόδου.

Στην επανάληψη, οι ρόλοι άλλαξαν με τον Ολυμπιακό να παίζει άμυνα press και να δημιουργεί προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη της Βουλιαγμένης. Ο Ζερδεβάς ήταν πολύ σταθερός σε αντίθεση με το πρώτο οκτάλεπτο και ο Ολυμπιακός βρέθηκε με δύο τέρματα του Γενηδουνιά μείωσε στα δύο τέρματα (2-4). Την μπαγκέτα, στη συνέχεια πήραν οι Βάμος και Παπαναστασίου ισοφαρίζοντας σε 4-4, για να βγάλει 12'' πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου αντίδραση η Βουλιαγμένη με τον Γουντχεντ να της δίνει εκ νέου προβάδισμα (4-5).

Στην τρίτη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» πολύ γρήγορα έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (5-5) και ξεκίνησαν ένα επιθετικό σερί, με την Βουλιαγμένη να μοιάζει ανήμπορη ν' αντιδράσει. Η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς έκανε 3-0 σερί και μπήκε στην τέταρτη περίοδο με τρία τέρματα προβάδισμα (8-5).

Η ανατροπή αυτή, καθώς και το double score των γηπεδούχων (10-5) «έριξαν» ψυχολογικά και αγωνιστικά την Βουλιαγμένη. Το οκτάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Δύο γκολ για τους φιλοξενούμενους και ένα για τους γηπεδούχους διαμόρφωσαν το τελικό 11-7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Δήμου 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γραμματικός, Παπαναστασίου 3, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Λιαντζίρης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.

ειδήσεις τώραΠόλοΟλυμπιακόςΝΟ Βουλιαγμένης