Αθλητισμός|17.05.2023 08:37

«Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» - Στην αγκαλιά των Σπερς το «φαινόμενο» Βικτόρ Γουεμπανιαμά

Newsroom

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από την εποχή που το όνομα των Σαν Αντόνιο Σπερς προκαλούσε «δέος» στις υπόλοιπες ομάδες του NBA και η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς διεκδικούσε σχεδόν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Μετά από μερικές δύσκολες σεζόν με πολλές ήττες, η ομάδα του 75χρονου (σε λίγους μήνες) κορυφαίου προπονητή έχει κάθε λόγο να χαμογελά καθώς έχει στην αγκαλιά της ίσως το μεγαλύτερο μπασκετικό ταλέντο μετά τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Στην ομάδα του Σαν Αντόνιο έπεσε ο πρώτος λαχνός στην ιστορική draft lottery του NBA και έτσι θα μπορέσουν να επιλέξουν τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά , κερδίζοντας τους Χιούστον Ρόκετς, τους Σάρλοτ Χόρνετς και τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Η διαδικασία της draft lottery ξεκίνησε με την ανακοίνωση των ομάδων που θα κληθούν να επιλέξουν από το No5 έως το No14, με τους Μάτζικ να έχουν διπλή επιλογή στο No6 και το No11, σε ένα draft που εκτός από τον Βίκτορ Ουμπενιάμα, ξεχωρίζουν τα ονόματα του Σκουτ Χέντερσον, το Μπράντον Μίλερ και των δίδυμων, Άμεν και Άουσαρ Τόμπσον.


Η No2 επιλογή στο επερχόμενο draft πήγε στους Σάρλοτ Χόρνετς, με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς να επιλέγουν τρίτοι και τους Χιούστον Ρόκετς να αρκούνται στην τέταρτη επιλογή.

Σημειωτέον ότι οι Σαν Αντόνιο Σπερς έχουν στο ενεργητικό τους δύο απ' τα πιο επιτυχημένα νούμερο 1 draft picks στην ιστορία του NBA καθώς το 1987 επέλεξαν τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον και το 1997 τον Τιμ Ντάνκαν, δύο παίκτες θρύλους οι οποίοι οδήγησαν τα Σπιρούνια σε κατακτήσεις τίτλων.

Το No1 draft pick πανηγυρίστηκε σαν... τίτλος απ' τους φίλους των Σπερς, οι οποίοι είχαν γεμίσει τα sports bars του Σαν Αντόνιο για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Μόλις «κλείδωσαν» το νούμερο 1 ξέσπασαν σε κραυγές ενθουσιασμού και συνθήματα...

Αναλυτικά η λίστα με τις ομάδες που θα επιλέξουν από το 1 έως το 14:

  1. Σαν Αντόνιο Σπερς
  2. Σάρλοτ Χόρνετς
  3. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
  4. Χιούστον Ρόκετς
  5. Ντιτρόιτ Πίστονς
  6. Ορλάντο Μάτζικ
  7. Ιντιάνα Πέισερς
  8. Ουάσινγκτον Ουίζαρντς
  9. Γιούτα Τζαζ
  10. Ντάλας Μάβερικς
  11. Ορλάντο Μάτζικ
  12. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
  13. Τορόντο Ράπτορς
  14. Νιου Ορλίνς Πέλικανς

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίκτορ ΓουεμπανιαμάdraftNBAΣαν Αντόνιο Σπερςειδήσεις τώρα