Αθλητισμός|18.05.2023 10:58

Europa League: Τελικό ξεκαθάρισμα στον δρόμο για τη Βουδαπέστη - Πού θα δείτε τα ματς

Newsroom

Τέσσερις ομάδες διεκδικούν δύο εισιτήρια για τον τελικό του Europa League που θα γίνει στις 31 Μαΐου στη Βουδαπέστη. Δεν υπάρχουν πια δεύτερες ευκαιρίες καθώς όλα κρίνονται σε ένα ματς. Η Σεβίλλη και η Γιουβέντους που αναμετρώνται στο Σάντσεθ Πιθχουάν έχουν αφήσει ορθάνοιχτους λογαριασμούς μετά το 1-1 στο Τορίνο, ενώ η Ρόμα έχει ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στη γηπεδούχο Λεβερκούζεν μετά το 1-0 στο Ολίμπικο.

Θα προκύψει ιταλικός εμφύλιος; Ή μήπως οι Ισπανοί και οι Γερμανοί θα τους το χαλάσουν; Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για δύο εξαιρετικά αμφίρροπα ζευγάρια όπως φάνηκε και στις πρώτες αναμετρήσεις προ εβδομάδας. Ως εκ τούτου, όλα μοιάζουν πιθανά...

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Europa League

  • 22.00 Σεβίλλη - Γιουβέντους (1-1 α' ματς) / COSMOTE SPORT 2 HD
  • 22.00 Λεβερκούζεν - Ρόμα (0-1 α΄ ματς) / COSMOTE SPORT 3 HD

Η Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα για να ταξιδέψει στην Ουγγαρία μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Λεβερκούζεν χάρη στο γκολ του 21χρονου Εντοάρντο Μπόβε. Ωστόσο οι Τζιαλορόσι θα έχουν μία δύσκολη αποστολή στη Γερμανία εναντίον του Μούσα Ντιαμπί και της υπόλοιπης παρέας του Τσάμπι Αλόνσο, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα παίξουν τον δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τελικό τους μετά την περυσινή επικράτηση στο Europa Conference League το 2022 επί της Φέγενορντ.

Η Λεβερκούζεν έχει ηττηθεί στους τελευταίους επτά ευρωπαϊκούς αγώνες της ενάντια σε ομάδες της Serie A, ενώ γνωρίζει ότι, τα τελευταία δέκα χρόνια, μόνο τρεις ομάδες έφτασαν στον τελικό αφού έχασαν στον πρώτο ημιτελικό (Μπενφίκα το 2013, Λίβερπουλ το 2016 και Ρέιντζερς το 2022). Ωστόσο, και στις τρεις αυτές περιπτώσεις, οι νικητές έπαιξαν τον δεύτερο αγώνα εντός έδρας. Θα κάνει το... θαύμα της η ΜπάιΑρένα;

Την ίδια στιγμή, ο δρόμος προς τη Βουδαπέστη φαίνεται λίγο πιο δύσκολος για τη Γιουβέντους, η οποία έμεινε ισόπαλη (1-1) με τη Σεβίλλη στο Τορίνο την περασμένη εβδομάδα. Το γρήγορο γκολ του Μαροκινού επιθετικού, Γιουσέφ Εν Νεσίρι, στο Τορίνο κατάφερε να... ακυρώσει στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο 24χρονος Ιταλός αμυντικός, Φεντερίκο Γκάτι. Όμως, το πιο δύσκολο κομμάτι μένει να γίνει στην Ανδαλουσία, αντιμετωπίζοντας μία «καυτή» ατμόσφαιρα, μπροστά σε μία ομάδα-ειδική στη διοργάνωση, καθώς έχει κατακτήσει έξι φορές το τρόπαιο (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020).

Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Αργεντινού εξτρέμ της Σεβίλης, Λούκα Οκάμπος, ο οποίος έχει υποστεί μυικό τραυματισμό, ενώ εκτός θα είναι ο -εκ νέου- τραυματίας Πολ Πογκμπά για τη Γιουβέντους.

ΣεβίλληΓιουβέντουςειδήσεις τώραEuropa LeagueΛεβερκούζενΡόμα - Roma