Αθλητισμός|18.05.2023 11:30

Europa Conference League: Σφραγίζονται τα εισιτήρια για τον τελικό της Πράγας - Πού θα δείτε τα ματς

Newsroom

Ποιος θα βρεθεί στον τελικό της Έντεν Αρένα στην Πράγα στις 7 Ιουνίου; Η Γουέστ Χαμ και η Βασιλεία δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο μετά τις νίκες (2-1) με ανατροπή που πέτυχαν στους προ εβδομάδας πρώτους ημιτελικούς, όμως οι αποψινές ρεβάνς θα δώσουν την ευκαιρία σε Βασιλεία και Άλκμααρ να παίξουν τα ρέστα τους για την παρουσία στον τελικό του Europa Conference League. Άλλωστε μόνο ένα γκολ τις χωρίζει και όπως φάνηκε πριν από μερικές ημέρες, και τα δυο ζευγάρια είναι πολύ ισορροπημένα...

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Europa Conference League

  • 22.00 Βασιλεία - Φιορεντίνα (2-1 α' ματς) / COSMOTE SPORT 7 HD
  • 22.00 Άλκμααρ - Γουέστ Χαμ (1-2 α' ματς) / COSMOTE SPORT 8 HD

Μπορεί η Άλκμααρ των Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου να κατέληξε στη... λάθος πλευρά του σκορ (ήττα με 2-1), αλλά η ολλανδική ομάδα θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για την προσπάθειά της στο Λονδίνο. Το σύνολο του Πασκάλ Γιάνσεν ήταν εξαιρετικό απέναντι στη Γουέστ Χαμ και είχε τον έλεγχο μέχρι το πέναλτι του Σαΐντ Μπενραχμά στο 67ο λεπτό, με το οποίο οι Άγγλοι ισοφάρισαν, προτού φτάσουν στη νίκη με τον Μιχαΐλ Αντόνιο (75΄).

Το αήττητο εντός έδρας ρεκόρ της Άλκμααρ στην Ευρώπη εκτείνεται εδώ και 25 αγώνες, αλλά η αποφυγή της ήττας δεν θα είναι αρκετή αυτή τη φορά. Αν καταφέρει να επικρατήσει, η Άλκμααρ θα βρεθεί στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της μετά από εκείνον του Κυπέλλου UEFA το 1981 (έχασε με συνολικό σκορ 5-4 από την Ίπσουιτς). Σίγουρα, όμως, η Γουέστ Χαμ έχει δημιουργήσει ένα προβάδισμα για να φτάσει στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της μετά από το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1976 (έχασε 4-2 από την Άντερλεχτ)

Οι Άγγλοι εξακολουθούν να είναι αήττητοι στους 13 ευρωπαϊκούς αγώνες τους στην τρέχουσα σεζόν, αλλά η αποψινή ρεβάνς θα μπορούσε να αποδειχθεί η πιο σκληρή δοκιμασία τους απέναντι σε μια ομάδα που κυριάρχησε στην κατοχή στο Λονδίνο.

Την ίδια ώρα, και με δεδομένο ότι η Φιορεντίνα είναι η ομάδα με μια εξαιρετική επίθεση μέχρι στιγμής στην τρέχουσα σεζόν με 33 γκολ, είναι πολύ πιθανό η Βασιλεία να χρειαστεί να βρει δίχτυα τουλάχιστον μία στη ρεβάνς μπροστά στους φιλάθλους της αν θέλει να φτάσει στον τελικό. Σίγουρα πάντως το 2-1 που πήρε στη Φλωρεντία δίνει προβάδισμα.

Η Φιορεντίνα θα προσπαθήσει να αποφύγει μια τέταρτη διαδοχική αποτυχία πρόκρισης από τα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, γνωρίζοντας ότι δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες της εντός έδρας. Όμως, στην ιταλική ομάδα ξέρουν ότι έχουν κερδίσει τα τελευταία πέντε παιχνίδια τους εκτός έδρας στο Europa Conference League, σκοράροντας τουλάχιστον τρεις φορές σε καθένα από αυτά!

H Bασιλεία ψάχνει τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό στην ιστορία της, ενώ η Φιορεντίνα θέλει να επιστρέψει σε ματς ευρω-τίτλου για πρώτη φορά μετά το 1990, οπότε ηττήθηκε απ' τη Γιουβέντους στον τελικό του Κυπέλλου UEFA. Επίσης έχει μια νίκη και μια ήττα στους τελικούς του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1961 και 1962, αντιστοίχως, ενώ έχει ηττηθεί και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1957.

ειδήσεις τώραΦιορεντίναEuropa Conference LeagueΑλκμάαρΓουέστ Χαμ