Αθλητισμός|18.05.2023 23:53

Κυριαρχικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Ρώμη - Επικράτησε του Τσόριτς και πάει στον ημιτελικό με αντίπαλο τον Μεντβέντεφ

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νούμερο 5) συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του στο Masters της Ρώμης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κυριάρχησε του Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς (νούμερο 16) με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά, όπου πάει σε μια μεγάλη μονομαχία (το Σάββατο 20/5) με τον άσπονδο αντίπαλό του Ντανίλ Μεντβέντεφ. Οι δυο τους, ουκ ολίγες φορές, έχουν φανερώσει ότι δεν τρέφουν και μεγάλη συμπάθεια ο ένας προς τον άλλον, ως εκ τούτου, αυτό το συναπάντημα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο τενιστικά...

Το πρώτο σετ ήταν απόλυτα ισορροπημένο μέχρι και το έβδομο γκέιμ με τους δυο παίκτες να κυριαρχούν στο σερβίς τους. Ήταν η στιγμή που ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του Τσόριτς για το 5-3 προτού τελειώσει το σετ στο 6-3 δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Ο Τσιτσιπάς βρήκε πολύ πιο γρήγορα το μπρέικ στο δεύτερο σετ παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 κι αργότερα με 3-1. Όμως ο Τσόριτς βρήκε απάντηση καθώς αντί να γίνει το 5-3, ισοφάρισε σε 4-4. Δεν πρόλαβε να το χαρεί όμως καθώς ο Τσιτσιπάς είχε άλλο ένα μπρέικ για το 5-4 και αμέσως μετά τελείωσε το σετ και το ματς στο 6-4.

ΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάςειδήσεις τώραATP Ρώμη