Αθλητισμός|19.05.2023 22:55

Euroleague: Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός με το ασύλληπτο 27-2 σε μια περίοδο - Τα highlights της ανεπανάληπτης ανατροπής!

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ασύλληπτο come back και επικράτησε της Μονακό στον ημιτελικό του Final 4 της Euroleague που φιλοξενείται στο Κάουνας. Oι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν θέση για τον ένατο τελικό στην ιστορία τους προκειμένου να διεκδικήσουν το τέταρτο ευρωπαϊκό μετά το 1997, το 2012 και το 2013.

Μολονότι ο Ολυμπιακός ήταν εξαρχής το φαβορί για την πρόκριση -δεδομένου ότι πρόκειται και για την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στη regular season- ο τρόπος με τον οποίο προκρίθηκε, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην πρόκρισή του.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο στο -12 με σκορ 29-41 αλλά με το φινάλε της τρίτης περιόδου, έπειτα από μόλις δέκα λεπτά, είχε βρεθεί στο +13 με επί μέρους σκορ 27-2! Ασύλληπτη επίδοση σε συνδυασμό άμυνας και επίθεσης. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή καθώς ποτέ κατά το παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο.

Η διαφορά των 25 πόντων αποτελεί ρεκόρ στη διοργάνωση όπως και οι δύο πόντοι της Μονακό αποτελούν αρνητικό ρεκόρ. Δύο πόντους είχε πετύχει και η Ζαλγκίρις κόντρα στην Εφές στην κανονική διάρκεια το 2014, όμως τότε οι Τούρκοι επικράτησαν με 16-2 στο πρώτο δεκάλεπτο κι όχι με το εκπληκτικό 27-2!

Επίσης, το 14-0 σερί με το οποίο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο, προτού πετύχει το μοναδικό καλάθι της η Μονακό, ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο σε ημιτελικό ή τελικό της Euroleague.

Δείτε τα highlights της ανατροπής και της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού

Final 4Μονακόειδήσεις τώραΟλυμπιακόςEuroleague