Αθλητισμός|21.05.2023 19:05

Euroleague: Νίκη της Μονακό στον μικρό τελικό και πρόωρη αποχώρηση της Μπαρτσελόνα απ' το Κάουνας

Newsroom

Η Μονακό επικράτησε στον τελικό των... πικραμένων του Final 4 της Euroleague. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να είναι «βυθισμένη» στην αποτυχία της και οι Μονεγάσκοι στην πρώτη της παρουσία σε Final 4 ολοκλήρωσαν με χαμόγελα επικρατώντας των Καταλανών με 78-66.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εμφανίστηκε και πάλι προβληματική, με το κακό κλίμα μετά την ήττα από τη Ρεάλ στον ημιτελικό να είναι εμφανές σε όλες τις κινήσεις των Καταλανών στο παρκέ, αλλά και στον πάγκο. Μάλιστα είναι τέτοια η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα που αποχωρεί άμεσα απ' το Κάουνας... σνομπάροντας ουσιαστικά τον μεγάλο τελικό!

Αντίθετα, η Μονακό έβγαλε ενέργεια, με τον Σάσα Ομπράντοβιτς να κάνει και ροτέισον και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όσους δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό, φτάνοντας στην εύκολη νίκη και στο πρώτο πλασάρισμά της σε τρίτη θέση σε Final 4.

Για μόλις 6:17 λεπτά αγωνίστηκε ο Μάικ Τζέιμς, που είχε 3 πόντους, και μένει να φανεί αν ήταν απόρροια κόπωσης, ή μήνυμα του Ομπράντοβιτς προς τον Αμερικανό άσο μετά τις δηλώσεις του και την απάντηση του τεχνικού της Μονακό.

Πρώτος σκόρερ για τους Μονεγάσκους ήταν ο Μάθιου Στραζέλ, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους, με τον Άλφα Ντιαλό να προσθέτει άλλους 10. Από την πλευρά της Μπαρτσελόνα ο μόνος παίκτης που είχε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς, που σε ένα αδιάφορο ματς πέτυχε 15. Στους 9 Άλεξ Αμπρίνες.

Μονακό: Οκόμπο 10 (4 ασίστ), Μπράουν 2, Μονέκε 4, Λόιντ 9 (6 ασίστ), Μπλόσομγκεϊμ 9, Μακουντού 4, Ντιάλο 10 (6 ριμπάουντ), Μοτιεγιούνας 2, Ουαταρά 2, Στραζέλ 14, Χολ 9 (11 ριμπάουντ), Τζέιμς 3.

Μπαρτσελόνα: Σανλί 2, Βέσελι 6 (4 ριμπάουντ), Μαρτίνεθ 2, Κάλινιτς 4, Σατοράνσκι 7, Λαπροβίτολα 5, Αμπρίνες 9, Τόμπι 2, Κούριτς 7, Γιοκουμπάιτις (4 ασίστ), Μίροτιτς 15 (4 κλεψίματα), Νάτζι 7 (4 ριμπάουντ).

ΜπαρτσελόναΜονακόειδήσεις τώραEuroleagueFinal 4