Αθλητισμός|25.05.2023 00:44

Κύπελλο Ιταλίας: Με πρωταγωνιστή τον Λαουτάρο η Ίντερ σήκωσε για δεύτερη σερί σεζόν τον τίτλο

Newsroom

Η Ίντερ πανηγύρισε την κατάκτηση του ένατου Κυπέλλου Ιταλίας στην ιστορία της νικώντας με 2-1 τη Φιορεντίνα στον τελικό που έγινε στο Ολίμπικο της Ρώμης. Οι Νερατζούρι με ήρωα τον Λαουτάρο Μαρτίνες σήκωσαν για δεύτερη σερί χρονιά το Coppa Italia.

Η νίκη της ομάδας του Σιμόνε Ιντσάγκι σημειώθηκε με ανατροπή απέναντι στους Βιόλα του Βιντσέντσο Ιταλιάνο, οι οποίοι στο ξεκίνημα του αγώνα έδειξαν ικανοί για την επιστροφή στους τίτλους. Η ομάδα της Τοσκάνης αιφνιδίασε απόλυτα τους Νερατζούρι ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3' με τον Νίκολας Γκονζάλες. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες όμως πήρε την κατάσταση στα χέρια του και αφού αρχικά ισοφάρισε σε 1-1 από ασίστ του Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, έκανε την ολική ανατροπή στο 37΄ από πάσα του Μπαρέλα.

Η Φιορεντίνα προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η Ίντερ ήταν καλά οργανωμένη, κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος, σήκωσε τον τίτλο και πλέον στρέφει την προσοχή της στον τελικό του Champions League με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Φιορεντίνα: Τερατσιάνο – Ντοντό (82’ Τέρζιτς), Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα (71’ Ρανιέρι), Μπιράγκι – Καστροβίλι (60’ Μαντράγκορα), Άμραμπατ (70’ Γιόβιτς) – Γκονσάλες, Μποναβεντούρα, Ικονέ (60’ Σοτίλ) – Καμπράλ.

Ίντερ: Χαντάνοβιτς – Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (58’ Ντε Φράι) – Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (83’ Γκαλιαρντίνι), Ντιμάρκο (68’ Γκόσενς) – Τζέκο (58’ Λουκάκου), Μαρτίνες (83’ Κορέα).

Φιορεντίναειδήσεις τώραΙντερΚύπελλο Ιταλίας