Αθλητισμός|12.03.2019 10:25

Άκπομ και Σβιντέρσκι: Ενα δίδυµο που κάνει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ

Αντώνης Τσακαλέας

Η τελευταία υποσηµείωση υπερτονίζεται από τη στιγµή που είναι επιθετικός, µόνο και µόνο για να διαφανεί πως µερικές φορές τα πράγµατα δεν είναι τόσο απλά όσα τα περιέγραφε ο προκάτοχός του. Ας αφήσουµε τις αοριστίες.

Ο Τσούµπα Ακποµ προσέθεσε ακόµα µία γεµάτη και µεστή εµφάνιση στο ενεργητικό του, στη νίκη της οµάδας του µε 3-0 επί του Ατροµήτου. Του έλειπε µόνο το γκολ. Και για να ειπωθεί κάτι τέτοιο για επιθετικό, χωρίς να έχει αρνητική χροιά, θα πρέπει εκείνος να έχει κάνει ένα σωρό πράγµατα για να το «κερδίσει». Η αναφορά στον προκάτοχό του, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, γίνεται λόγω µιας ατάκας του Σέρβου επιθετικού τον καιρό της «παντοκρατορίας» του στη Super League Σουρωτή.

«Οι επιθετικοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους που σκοράρουν και εκείνους που δεν σκοράρουν» είχε πει. Ωραία µέχρις εδώ. Το ερώτηµα που ακολουθεί, κυρίως από τους προπονητές, είναι τι έχουν κάνει οι επιθετικοί στα παιχνίδια που δεν σκοράρουν. Διότι ο Τσούµπα Ακποµ έκανε τόσο πολλά στην αναµέτρηση µε τον Ατρόµητο, που δεν χρειαζόταν να σκοράρει για να του πιστωθεί µια εξαιρετική εµφάνιση. Και η όλη... ιστορία έχει και συνέχεια, καθώς ο αντικαταστάτης του, Κάρολ Σβιντέρσκι, σκόραρε ένα λεπτό µετά την είσοδό του στην αναµέτρηση. Λες και οι δυο τους αλληλοσυµπληρώνονται, όπως ένα δίδυµο που µέσα σε ένα 90λεπτο κάνει τα πάντα, µε τον έναν να δίνει τη σκυτάλη στον άλλον.

Ο Πολωνός επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ από τη µέρα που έκανε το ντεµπούτο του µε τη φανέλα του «∆ικεφάλου του Βορρά». Μετρά 5 γκολ σε 7 συµµετοχές (268’ συνολικά). Ητοι σκοράρει ένα τέρµα ανά 56,6’!!! Σε επίπεδο Super League Σουρωτή, τη φετινή σεζόν οι Τσούµπα Ακποµ και Κάρολ Σβιντέρσκι µετρούν 8 τέρµατα σε 1.055 αγωνιστικά λεπτά, ήτοι 1 γκολ κάθε 131 λεπτά.

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς αποχώρησε στα µέσα της σεζόν έχοντας 9 τέρµατα σε 1.116 λεπτά, ήτοι 1 γκολ κάθε 126 λεπτά. Το δίδυµο που κλήθηκε να σηκώσει το βάρος της αντικατάστασης του Σέρβου επιθετικού κάνει µια χαρά τη δουλειά του, µε τον ΠΑΟΚ να είναι περισσότερο παραγωγικός αλλά και πιο ελκυστικός στο µάτι από τη στιγµή που αποχώρησε ο Πρίγιοβιτς. Ο «∆ικέφαλος του Βορρά» κάλυψε το κενό του πρώτου σκόρερ µε τον πλέον πειστικό τρόπο. Το «πακέτο» των Ακποµ, Σβιντέρσκι αξιοποιήθηκε από ένα σύνολο που λες και ήταν έτοιµο από καιρό να προχωρήσει χωρίς τον Πρίγιοβιτς.

Κάρολ ΣβιντέρσκιΤσούμπα ΑκπόμΠΑΟΚ