Αθλητισμός|26.05.2023 09:58

Premier League: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε την Τσέλσι και εξασφάλισε θέση στο Champions League - Εκκρεμεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και ο υποβιβασμός

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν σαρωτική απέναντι στην Τσέλσι που απλά ελπίζει να τελειώσει το... μαρτύριο της εφετινής Premier League. Οι Κόκκινοι Διάβολοι διέλυσαν τους Μπλε στο Ολντ Τραφορντ με 4-1 και κλείδωσαν τη θέση για το Champions League, αφήνοντας τη Λίβερπουλ οριστικά στο Europa League.

Σε εξ αναβολής αγώνα η Γιουνάιτεντ ήταν καταιγιστική απέναντι στην ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ που ήταν για ακόμα μια φορά αποκαρδιωτική. Το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ προηγήθηκε μόλις στο 6' με τον Κασερίμο, έφτασε στο 2-0 με τον Μαρσιάλ στο 45+5', στο 3-0 με πέναλτι του Φερνάντες στο 73' και στο 4-0 με τον Ράσφορντ στο 78', ενώ η Τσέλσι μείωσε στο 89' με τον Φέλιξ. Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα για τη Γιουνάιτεντ, αρνητικό σημείο ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Άντονι μόλις στο 26', που ενδεχομένως θα του στερήσει τη συμμετοχή απ' τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι στις 3 Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ.

Με αυτό το ματς ολοκληρώθηκαν οι εκκρεμότητες και πλέον όλες οι ομάδες έχουν από 37 αγώνες πριν από την τελευταία αγωνιστική. Ήδη όμως έχουν κλειδώσει τα τέσσερα εισιτήρια για το Champions League, τα οποία εξασφάλισαν οι: Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ και τα δύο του Europa League, τα οποία κρατούν σίγουρα η Λίβερπουλ και η Μπράιτον. Από εκεί και πέρα, παίζεται μία θέση για το Conference μεταξύ Άστον Βίλα, Τότεναμ και Μπρέντφορντ.

Στο τελευταίο ματς της σεζόν η Άστον Βίλα υποδέχεται την Μπράιτον, η Μπρέντφορντ τη Μάντσεστερ Σίτι και η Τότεναμ δοκιμάζεται στην έδρα της Λιντς που καίγεται για να σωθεί.

Ως προς τον υποβιβασμό, ήδη η Σαουθάμπτον έχει αποχαιρετήσει, ενώ τις άλλες δύο θέσεις που οδηγούν στην Championship θα αποφύγει μόνο μία απ' τις Λιντς, Λέστερ και Έβερτον. Η Λιντς υποδέχεται την Τότεναμ, η Λέστερ τη Γουέστ Χαμ και η Έβερτον που έχει βαθμολογικό πλεονέκτημα (+2) φιλοξενεί την Μπόρνμουθ. Εφόσον νικήσει η ομάδα του Λίβερπουλ, ό,τι κι αν κάνουν οι άλλες δύο, δεν θα αποφύγουν τον υποβιβασμό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)

  1. Μάντσεστερ Σίτι 89 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, Champions League--
  2. Άρσεναλ 81 --Champions League--
  3. Μάντσεστερ Γιουν. 72 --Champions League--
  4. Νιούκαστλ 70 --Champions League--
  5. Λίβερπουλ 66 --Europa League--
  6. Μπράιτον 62 --Europa League--
  7. Άστον Βίλα 58
  8. Τότεναμ 57
  9. Μπρέντφορντ 56
  10. Φούλαμ 52
  11. Κρίσταλ Πάλας 44
  12. Τσέλσι 43
  13. Γουλβς 41
  14. Γουέστ Χαμ 40
  15. Μπόρνμουθ 39
  16. Νότιγχαμ Φόρεστ 37
  17. Έβερτον 33
  18. Λέστερ 31
  19. Λιντς 31
  20. Σαουθάμπτον 24 --Υποβιβάστηκε--
Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΤσέλσιειδήσεις τώραPremier League