Αθλητισμός|26.05.2023 12:07

Άρχισε τη θερινή σεζόν με πρωτιά και 8,26μ. στη Λεμεσό ο Μίλτος Τεντόγλου

Newsroom

Με μια εξαιρετική επίδοση άνοιξε η θερινή σεζόν για τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του μήκους προσγειώθηκε στα 8,26 μ. στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού και κατέλαβε την πρώτη θέση.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι πραγματοποίησε πολύ καλό ξεκίνημα αφού είχε συνολικά τέσσερα έγκυρα άλματα εκ των οποίων τα τρία πάνω από τα 8,20 μέτρα. Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης με το 8,26μ. κατέχει πλέον την κορυφαία εφετινή επίδοση στην Ευρώπη και την έκτη στον κόσμο σε μια σεζόν που έχει ως αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη τον Αύγουστο.

Ο 25χρονος άλτης άρχισε τον αγώνα του με 8,25μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο άλμα, πέτυχε 8,17μ. στο τρίτο, δεν ολοκλήρωσε το τέταρτο κι έκλεισε τις προσπάθειές του με 8,22 μ. και 8,26 μέτρα. Ο Τεντόγλου θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 4 Ιουνίου στο Street Event του Πειραιά. Δεύτερος πίσω από τον Τεντόγλου ήταν ο Τόμπιας Μόντλερ με 7,96 μ.

«Είμαι ευχαριστημένος από το σημερινό μου αγώνα. Ήταν το ντεμπούτο και στον πρώτο συνήθως αγώνα δεν πηδάω καλά, όμως, σήμερα είχα μια σειρά από καλά άλματα. Μου αρέσει να αγωνίζομαι με τον Τόμπιας Μόντλερ. Έχουμε κάνει μαζί πολλούς αγώνες σε διαφορετικά μέρη στον κόσμο», είπε ο Τεντόγλου αναφερόμενος στον αγώνα και συμπλήρωσε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: «Υπάρχει πίεση για το χρυσό στο παγκόσμιο μόνο από τον εαυτό μου. Γιατί το θέλω και ξέρω ότι μπορώ να το κάνω. Το μήκος φαίνεται πολύ δυνατό φέτος. Ωστόσο όταν ο συναγωνισμός είναι μεγάλος καταφέρνω να πηδάω όπως πρέπει».

ΛεμεσόςστίβοςΜίλτος Τεντόγλουειδήσεις τώρα