Αθλητισμός|27.05.2023 23:20

Έντριαν Γκρίφιν: Ο νέος προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς πήρε το χρίσμα με τις ευλογίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Newsroom

Οι Μιλγουόκι Μπακς κατέληξαν στον νέο προπονητή τους. Ο λόγος για τον Έντριαν Γκρίφιν, ο οποίος θα διαδεχτεί τον Μάικ Μπουντενχόλζερ στον πάγκο της ομάδας. Για να φτάσει όμως η διοίκηση των Ελαφιών στον «εκλεκτό» χρειάστηκε βεβαίως η σύμφωνη γνώμη του σούπερ σταρ Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος συνομίλησε με τους τρεις προπονητές που βρέθηκαν στην τελική λίστα.

Ο κορυφαίος παίκτης των Μπακς και ουσιαστικά εκείνος που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της ομάδας στις πλάτες του, χρειάστηκε να συναντηθεί με τους υποψήφιους κόουτς στο πλαίσιο της διαδικασίας για την τελική επιλογή. Ως εκ τούτου τα είπε με τον Νικ Νερς (πρώην πρώτος προπονητής των Ράπτορς), τον Κένι Άτκινσον (μέλος του τεχνικού τιμ των Γουόριορς) και τον Έντριαν Γκρίφιν (έμπειρος βοηθός προπονητή με παρελθόν και στους Μπακς).

Κι εν τέλει επελέγη ο Γκρίφιν, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν assistant στους Τορόντο Ράπτορς αλλά και μέλος των πρωταθλητών του 2019. Ο 48χρονος κόουτς επιστρέφει μετά από 13 χρόνια στους Μπακς, όπου ήταν βοηθός του Σκοτ Σκάιλς τη διετία 2008-2010, ενώ τον ρόλο του βοηθού είχε και σε Μπουλς, Μάτζικ, Θάντερ και Ράπτορς. Πρόκειται για την πρώτη του δουλειά ως head coach. Ως παίκτης ο Γκρίφιν έπαιξε στο NBA για εννέα σεζόν με Σέλτικς, Μάβερικς, Ρόκετς, Μπουλς και Σόνικς.

Οι πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμφωνία των δύο πλευρών για πολυετές συμβόλαιο, ενώ άμεσα θα υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση.

Γιάννης ΑντετοκούνμποΜιλγουόκι ΜπακςΈντριαν Γκρίφινειδήσεις τώραNBA