Αθλητισμός|28.05.2023 00:10

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας για 38η φορά η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου

Newsroom

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας για 38η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2019 στέφθηκε η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Οι Αετοί επικράτησαν με άνεση της (υποβιβασμένης) Σάντα Κλάρα με 3-0 στο Ντα Λουζ για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Primeira Liga κι έκοψαν πρώτοι το νήμα της κούρσας για τον τίτλο μετά από δύο κατακτήσεις της Πόρτο και μία της Σπόρτινγκ.

Η Μπενφίκα άφησε πίσω της κατά δύο βαθμούς (87 αντί 85) την Πόρτο, η οποία επίσης νίκησε αλλά ήταν άνευ... αντικρίσματος το 3-0 επί της Γκιμαράες.

Οι Αετοί δεν είχαν διάθεση για δώρα κι αυτή τη φορά ήταν άκρως αποτελεσματικοί από νωρίς απέναντι στη Σάντα Κλάρα, βάζοντας «φωτιά» στο κατάμεστο Ντα Λουζ. Στο 7' ο Ράμος με το 19ο εφετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη της Μπενφίκα, με τους Ράφα Σίλβα (28') και Γκριμάλντο (60' πέναλτι) να δίνουν ακόμη πιο έντονο ρυθμό στο... πάρτι της εξέδρας.

Στο Ντραγκάο η Πόρτο βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα απ' το 2ο λεπτό μετά την απευθείας αποβολή του Χαντέλ και «καθάρισε» τη νίκη της από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Ταρεμι (8'), Οτάβιο (32') και Εβανίλσον (39').

ΠόρτοΜπενφίκαειδήσεις τώραπρωτάθλημα Πορτογαλίας