Αθλητισμός|28.05.2023 23:00

Formula 1: «Πρίγκιπας» στο Μονακό ο ασταμάτητος Μαξ Φερστάπεν!

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε πανηγυρικά νικητής στο ιστορικό γκραν πρι του Μονακό και διεύρυνε τη διαφορά του στη μάχη για την κατάκτηση του τρίτου σερί τίτλου στη Formula 1. Στον έκτο αγώνα της σεζόν πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του και σε συνδυασμό με τον... καταποντισμό του teammate στη Red Bull Σέρχιο Πέρες, ο οποίος δεν βαθμολογήθηκε καθώς έμεινε 16ος, ο Ολλανδός πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα 39 βαθμών.

Ο Φερστάπεν, ο οποίος... δάμασε και τη βροχή που άρχισε να πέφτει απ' τα μισά του αγώνα, πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο Μονακό και την 39η με τη Red Bull ξεπερώντας την επίδοση του Σεμπάστιαν Φέτελ με την αυστριακή ομάδα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο θρυλικός Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Γάλλος Εστεμπάν Οκόν με Alpine. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Χάμιλτον (Mercedes), Ράσελ (Mercedes), Λεκλέρκ (Ferrari), Γκασλί (Alpine), Σάινθ (Ferrari), Νόρις (McLaren) και Πιάστρι (McLaren).

Ο Φερστάπεν που είχε την pole position διατήρησε τα ηνία απ' την πρώτη στροφή και δεν τα έχασε ούτε όταν άρχισε η βροχή στον 50ό γύρο. Ο Αλόνσο μπήκε στα πιτ για αλλαγή ελαστικών στον 55ο γύρο και «φόρεσε» τη μέση γόμα, καθώς στην ομάδα του θεωρούσαν ότι το οδόστρωμα ήταν αρκετά βρεγμένο για να ρισκάρει με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Από την πλευρά του, ο Φερστάπεν «άγγιξε» τις μπαριέρες στη στροφή πριν από το τούνελ και ζήτησε να βάλει ενδιάμεσα ελαστικά. Κι ο Ολλανδός μπήκε στα πιτ στον 56ο γύρο, ενώ είχε την πρωτοπορία, και «φόρεσε» τα ενδιάμεσα ελαστικά. Επέστρεψε στην πίστα χωρίς να χάσει το προβάδισμα, καθώς και ο Αλόνσο, ο οποίος ήταν δεύτερος, μπήκε ξανά στα πιτ για να διορθώσει το λάθος βάζοντας τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Η βροχή πάντως δημιούργησε χάος στο Μονακό καθώς ο Στρολ χτύπησε τις μπαριέρες και «έχασε» την εμπρός αεροτομή του, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το μονοθέσιό του στη στροφή πριν από το τούνελ, ενώ και οι Μάγκνουσεν και Κάρλος Σάινθ χτύπησαν επίσης στις μπαριέρες.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 4 Ιουνίου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

  1. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) 144
  2. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull) 105
  3. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Aston Martin) 93
  4. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) 69
  5. Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes) 50
  6. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) 48
  7. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) 42
  8. Λανς Στρολ (Καναδάς/Aston Martin) 27
  9. Εστεμπάν Οκόν (Γαλλία/Alpine) 21
  10. Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/Alpine) 14

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

  1. Red Bull-Honda RBPT 249 βαθμοί
  2. Aston Martin-Mercedes 120
  3. Mercedes 119
  4. Ferrari 90
  5. Alpine-Renault 35
Aston MartinΕστεμπαν ΟκονGP ΜονακόΦερνάντο Αλόνσοειδήσεις τώραFormula 1AlpineFerrariΜαξ ΦερστάπενRed Bull