Αθλητισμός|30.05.2023 21:29

Basket League: Ο Παναθηναϊκός λύγισε το Περιστέρι στο πέμπτο ματς κι έφυγε για τελικούς «αιωνίων» με Ολυμπιακό

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός έκανε το... χρέος του στον πέμπτο ημιτελικό με το εξαιρετικό Περιστέρι, επικράτησε άνετα με 81-67 και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς της Basket League, όπου θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό.

Ένα δεκάλεπτο αρκούσε στον Παναθηναϊκό για πάρει το Game 5 απέναντι στο ανταγωνιστικό Περιστέρι και να κάνει το 3-2 στη σειρά. Οι Πράσινοι ξέσπασαν στην 3η περίοδο, έπαιξαν πολύ αποτελεσματική άμυνα, βρήκαν έναν επιθετικό πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Δημήτρη Αγραβάνη και «καθάρισαν» τη σειρά των ημιτελικών απέναντι σε μια ομάδα που τους έβαλε δύσκολα, τόσο κατά τη διάρκεια της σεζόν, όσο και στα πλέι οφ. Έτσι, το σύνολο του Χρήστου Σερέλη ετοιμάζεται πλέον για τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό (4/6, 21:00 στο ΣΕΦ) ψάχνοντας την αγωνιστική υπέρβαση.

Το δίδυμο Γκριγκόνις - Αγραβάνη ήταν αυτό που οδήγησε το Τριφύλλι στους τελικούς της λίγκας. Ο Λιθουανός ήταν για άλλο ένα παιχνίδι πολύ δραστήριος, με τις περισσότερες μπάλες να περνούν από τα χέρια του και τελείωσε το ματς με 16 πόντους (4/5 τρίποντα) και 5 ασίστ. Από την μεριά του, ο Έλληνας φόργουορντ βοήθησε αμυντικά στη 2η περίοδο και γι' αυτό επιλέχθηκε να αρχίσει στην επανάληψη. Παρέμεινε συνεπής αμυντικά, ενώ σημείωσε και 13 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι. Ο Αγραβάνης μέτρησε συνολικά 15 πόντους με 7/11 προσπάθειες και 4 ριμπάουντ, με τον Αρτούρας Γκουντάιτις (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 κοψίματα) και τον Ματέους Πονίτκα (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ) να τον ακολουθούν.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σιλβέν Φρανσίσκο είχε 15π. στο πρώτο ημίχρονο, αλλά «σίγησε» στην επανάληψη (τελείωσε το ματς με 16π., 4ρ., 7ασ.) και αυτό έκανε κακό στο Περιστέρι, καθώς συνδυάστηκε και με την αρνητική εμφάνιση του Μάρκους Ντένμον (4π. με 1/7 εντός πεδιάς). Δεν αρκούσε στον Βασίλη Σπανούλη η σχεδόν «διπλή» εμφάνιση του Μίρο Μπίλαν (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και πλέον η ομάδα των δυτικών προαστίων στρέφεται στα ματς με τον ΠΑΟΚ για τους μικρούς τελικούς της Basket League.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σερέλης): Λι 8 (1), Γουίλιαμς, Γκριγκόνις 16 (4), Μαντζούκας 7 (2), Γκουντάιτις 13, Π. Καλαϊτζάκης 5, Παπαγιάννης 4, Μποχωρίδης, Αγραβάνης 15 (1), Παππάς, Πονίτκα 13 (1).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπανούλης): Μπίλαν 12, Φρανσίσκο 16 (3), Πουλιανίτης 6, Ντένμον 4, Κασελάκης 6 (1), Κόλμαν 10 (2), Μωραΐτης 3 (1), Ραντάνοβ 1, Χάμερ 9, Περσίδης, Ζούγρης.

Περιστέρι ΚΑΕBasket Leagueειδήσεις τώραΠαναθηναϊκός