Αθλητισμός|31.05.2023 14:18

Αποστομωτική απάντηση πρωταθλήτριας τριάθλου σε μισογυνικό σχόλιο για την περίοδό της - «Δεν υπάρχει τίποτα κακό»

Newsroom

«Όχι και η πιο κολακευτική φωτογραφία της, θα μπορούσε να την είχε κάνει crop (κόψει) καλύτερα». Aυτό ήταν το σχόλιο ακολούθου της Βρετανίδας πρωταθλήτριας στο τρίαθλο, Έμμας Πλαντ, σε μια φωτογραφία που ανέβασε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, από την τελευταία της συμμετοχή σε αγώνα, όπου φορούσε ένα μαγιό το οποίοι φαινόταν λερωμένο από την περίοδό της.

Το μισογυνικό και απεχθές σχόλιο του ακολούθου της, ο οποίος... σιχάθηκε από μια απόλυτα φυσιολογική λειτουργία του γυναικείου σώματος (αντί να θαυμάσει το γεγονός ότι η σπουδαία αθλήτρια παρά την αιμορραγία της ολοκλήρωσε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα) απαντήθηκε από την ίδια, με τον πιο όμορφο και συνάμα αποστομωτικό τρόπο.

«Δεν υπάρχει τίποτα κακό» έγραψε η ίδια στην απάντησή της και πρόσθεσε «για αυτό το λόγο είναι που μοιράζομαι αυτήν τη φωτογραφία, γιατί πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα κακό. Έτσι, αν έχετε μια φωτογραφία όπως αυτή, αποθηκεύστε την, εκτιμήστε την, θυμηθείτε ποσό καλά τα πήγατε σε μια δύσκολη μέρα ενώ είχατε περίοδο γιατί μια μέρα ίσως μπορέσετε απλώς να βοηθήσετε κάποιον άλλο με αυτήν».

Εμείς να πούμε απλά respect για τον άθλο της όχι μόνο να αγωνιστεί με περίοδο, όχι μόνο να ανεβάσει τη φωτογραφία, αλλά και να απαντήσει στον μεσαιωνισμό κάποιων που θέλουν τις γυναίκες να κρύβονται για τις λειτουργίες του σώματός τους.

Ολόκληρη η απάντηση της αθλήτριας:

«Γιορτάζοντας τις καταπληκτικές γυναίκες στον αθλητισμό και τους εξίσου καταπληκτικούς άντρες. Θα ήθελα να σας μιλήσω για το πλήθος των μηνυμάτων που έλαβα σχετικά με την ωμή πραγματικότητα των αθλητριών που αγωνίζονται με περίοδο. Αυτός είναι ένας πραγματικός άθλος και όσο περισσότερα εμπόδια μπορούμε να ξεπεράσουμε τόσο το καλύτερο. Σχετικά με τη φωτογραφία:

  • Έτρεξα με μαγιό γιατί είχε καύσωνα και συχνά λιποθυμώ σε τέτοιους αγώνες, καθώς όταν έχω περίοδο η θερμοκρασία του σώματός μου είναι υψηλότερη.
  • Έχω ένα ολόσωμο κοστούμι σε σκούρα χρώματα για τους αγώνες, αλλά τα ανοιχτά χρώματα είναι πιο δροσερά.
  •  Πολλές από τις φωτογραφίες του αγώνα, δεν μπορείτε να δείτε τίποτα, το να ρίχνεις νερό πάνω σου βοηθάει στο να μην φανεί τίποτα, αλλά αν δεν ρίξεις νερό καταλήγεις με μια φωτογραφία όπως αυτή, αλλά η ιδέα να την επεξεργαστείς σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτήν.

Αν έγραψες ή σκέφτηκες ότι το 99% των γυναικών που ξέρεις τρομάζουν και μόνο στη σκέψη ότι αυτό μπορεί να τους συμβεί, τότε αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μοιράζομαι αυτήν τη φωτογραφία, γιατί πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα κακό. Έτσι, αν έχετε μια φωτογραφία όπως αυτή, αποθηκεύστε την, εκτιμήστε την, θυμηθείτε ποσό καλά τα πήγατε σε μια δύσκολη μέρα ενώ είχατε περίοδο γιατί μια μέρα ίσως μπορέσετε απλώς να βοηθήσετε κάποιον άλλο με αυτήν»

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανίαειδήσεις τώρατρίαθλοinstagram