Αθλητισμός|01.06.2023 22:15

Λύγισε στην τρίτη περίοδο η Βουλιαγμένη κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για τελικό Champions League

Newsroom

Για δύο οκτάλεπτα η Βουλιαγμένη έζησε το όνειρο ελπίζοντας σε πρόκριση στον τελικό Champions League πόλο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ένα μπλακ άουτ όμως στην τρίτη περίοδο κι ένα εντυπωσιακό σερί 7-0 της εξαιρετικής Προ Ρέκο στέρησε απ' τον ΝΟΒ τη δυνατότητα να δώσει το παρών στον τελικό.

Η ομάδα των νότιων προαστίων ηττήθηκε 12-8 απ' την ιταλική ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει απέναντι στη Νόβι Μπέογκραντ του Άγγελου Βλαχόπουλου τον τρίτο σερί τίτλο της και τον ενδέκατο συνολικά στη διοργάνωση. Αντιθέτως, η Βουλιαγμένη θα παίξει με αντίπαλο την Μπαρτσελονέτα για την τρίτη θέση το βράδυ του Σαββάτου (3/6, 20.00). 

Η Βουλιαγμένη άρχισε με μεγάλη προσήλωση το ματς και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Καλογερόπουλο και τον Τρούλο. Η Προ Ρέκο ισοφάρισε (2-2) αλλά ο Παπασηφάκης με τρομερό σουτ έγραψε το 3-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με τη Βουλιαγμένη να σκοράρει με πέναλτι ξανά με τον Παπασηφάκη για το 4-2. Η ιταλική ομάδα μείωσε στο γκολ (4-3) αλλά ο Τρούλος έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΝΟΒ (5-3). Η Προ Ρέκο ωστόσο κατόρθωσε να κλείσει το ημίχρονο στην ισοπαλία (5-5) πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Στο ξεκίνημα του τρίτου οκτάλεπτου η Προ Ρέκο πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς (5-6) και γρήγορα βρέθηκε στο +2 (5-7), λίγο μετά στο +3 για το 5-8 και στο +4 για το 5-9, ενώ τελείωσε την περίοδο στο 5-10.

Ο ημιτελικός ουσιαστικά είχε κριθεί και το τέταρτο οκτάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Αλαφραγκής, Νικολαΐδης και Αλμύρας πέτυχαν τρία γκολ του ΝΟΒ στο τελικό 8-12.

Βουλιαγμένης (Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Αλμύρας 1, Καλογερόπουλος 1, Τρούλος 1, Νικολαϊδης 1, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης, Φάρμερ, Ανδρεάδης

Προ Ρέκο (Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Ζάλανκι 1, Κανέλα 1, Γιάνγκερ 1, Φοντέλι 2, Πρεσούτι, Ετσενίκε 3, Ιβοβιτς, Ιόκι Γκράτα, Λόντσαρ, Χάλοκ 2, Νέγκρι

Με Φερεντβάρος για την 5η θέση ο Ολυμπιακός

Προηγουμένως, ο Ολυμπιακός ξέσπασε απέναντι στη Νόβι Μπέογκραντ. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 14-5 της κροατικής ομάδας και την Παρασκευή (2/6, 22.00) θα διεκδικήσουν την πέμπτη θέση απέναντι στην ουγγρική Φερεντσβάρος. Άργησε να ξυπνήσει στο Final 8 ο Ολυμπιακός χάνοντας την ευκαιρία να κυνηγήσει τον τίτλο.

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κόμπεστσακ): Πόπαντιτς, Μπουρντζελέζ, Μόζαρα, Ζβόνο, Γιόκοβιτς 1, Βουκόγεβιτς 1, Μπίλιακα, Λάζιτς, Πρκότσα 2, Κάκαρης 1, Γκργκούρεβιτς, Ζούβελα, Γιούρισιτς.

Ολυμπιακός (Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 1, Δήμου 2, Παπαναστασίου 4, Ζερδεβάς.

ειδήσεις τώραΠόλοChampions LeagueΟλυμπιακόςΝΟ Βουλιαγμένης