Αθλητισμός|02.06.2023 22:18

Κυριαρχικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νίκησε άνετα τον Σβάρτσμαν και προκρίθηκε στους 16 του Roland Garros

Newsroom

Με μια εξαιρετική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με άνεση (6-2, 6-2, 6-3) τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν και πήρε την πρόκριση στους 16 του Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (νούμερο 5 στον κόσμο) ήταν σοβαρός και προσηλωμένος στον στόχο του κάνοντας ελάχιστα λάθη. Έβαλε εξαρχής δύσκολα στον Αργεντινό (νούμερο 95) και συνεχίζει την πορεία του στο γαλλικό όπεν με υψηλές προσδοκίες.

Απέναντί του στην επόμενη φάση θα βρεθεί ο Σεμπάστιαν Όφνερ, ο οποίος έκανε την έκπληξη και ξεπέρασε το εμπόδιο του Ιταλού Φάμπιο Φονίνι με 3-2 σετ (5-7, 6-3, 7-5, 1-6, 6-4). Ο 27χρονος Αυστριακός βρίσκεται στο 118 της παγκόσμιας κατάταξης και ξεκίνησε το τουρνουά ως qualifier περνώντας τρεις γύρους για να μπει στο κυρίως ταμπλό. Στη συνέχεια απέκλεισε τους Μαξίμ Κρέσι (3-0 σετ), Σεμπάστιαν Κόρντα (3-0 σετ) και Φάμπιο Φονίνι (3-2) στην καλύτερη πορεία της καριέρας του!

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε δύο μπρέικ στον Σβάρτσμαν και βρέθηκε γρήγορα στο 5-1. Ο Αργεντινός προσπάθησε να μείνει στη διεκδίκηση του σετ κάνοντας κι εκείνος ένα μπρέικ για το 5-2 αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής τελείωσε το σετ με τρίτο μπρέικ για το 6-2.

Η αναμέτρηση έγινε πιο ισορροπημένη στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ και μέχρι το πέμπτο γκέιμ. Από εκεί και έπειτα όμως ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε κάνοντας δύο μπρέικ στον Σβάρτσμαν για το 6-2.

Ο Τσιτσιπάς δεν χαλάρωσε παρά το 2-0, διατήρησε μέχρι τέλους του σερβίς του, έκανε το μπρέικ που χρειαζόταν και καθάρισε το σετ με άνεση με 6-3 φτάνοντας στο επιβλητικό 3-0 έπειτα από δύο ώρες.

Roland Garrosειδήσεις τώραΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΝτιέγκο Σβάρτσμαν