Αθλητισμός|03.06.2023 19:00

Ανίκητη Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησε της Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, έκανε νταμπλ και οδεύει ολοταχώς για ιστορικό τρεμπλ!

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε Κυπελλούχος Αγγλίας, έκανε το νταμπλ και οδεύει ολοταχώς για το ιστορικό τρεμπλ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε 2-1 της συμπολίτισσας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι εφόσον κατακτήσει το Champions League το ερχόμενο Σάββατο (10/6) στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Ίντερ θα γίνει η δεύτερη αγγλική ομάδα που θα έχει σηκώσει και τους τρεις τίτλους. Θα ισοφαρίσει την μοναδική επίδοση της Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που τα είχε καταφέρει το 1999.

100 χρόνια μετά τον πρώτο τελικό Κυπέλλου Αγγλίας που διεξήχθη στο εμβληματικό στάδιο Γουέμπλεϊ, η Σίτι ήταν ανώτερη απ' τη Γιουνάιτεντ και επιβεβαίωσε την κυριαρχία της τόσο στην πόλη όσο και συνολικά στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Έφτασε τις επτά κατακτήσεις στο FA Cup, έπιασε την Αστον Βίλα κι απέχει μία απ' τις Λίβερπουλ και Τότεναμ που έχουν από οχτώ. Πολυνίκης παραμένει η Άρσεναλ με 14 Κύπελλα Αγγλίας, ενώ η Γιουνάιτεντ έμεινε στα 12 (με εννέα χαμένους τελικούς) έχοντας κερδίσει για τελευταία φορά το 2016.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χάαγκ μολονότι επέστρεψε στη διεκδίκηση και την κατάκτηση τίτλων, δεν μπόρεσε να κόψει το δρόμο της Σίτι προς το νταμπλ και κατ' επέκταση το τρεμπλ. Δεν μπόρεσε επίσης να πανηγυρίσει το δικό της νταμπλ καθώς στη διάρκεια της σεζόν είχε σηκώσει το Λιγκ Καπ (Carabao Cup).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πολίτες ήταν ο εξαιρετικός Ιλκάι Γκιουντογκάν, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Μάλιστα, άνοιξε το σκορ μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο σκοράροντας το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας. Με ένα βολέ έξω απ' την περιοχή κεραυνοβόλησε τον Ντε Χέα για το 1-0.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στη διεκδίκηση του ματς βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες έπειτα από χέρι του Τζακ Γκρίλις.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως άρχισε και πάλι με ένα γρήγορο γκολ του Γκιουντογκάν. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ «σημάδεψε» (με την 30ή ασίστ στη σεζόν!) τον Γερμανό, ο οποίος και πάλι με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά πλευρά του Ντε Χέα.

Στο 92' η Γιουνάιτεντ είχε τρομερή ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά αρχικά ο Βαράν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από κόντρα με τον Ορτέγκα και στη συνέχεια ο ΜακΤόμινεϊ νικήθηκε ξανά απ' τον γκολκίπερ της Σίτι που απέκρουσε σε κόρνερ.

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Γουόκερ , Ντίας, Ακάνζι, Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (76' Φόντεν), Γκιουντογκάν, Γκρίλις (90' Ακέ), Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν, Λίντελοφ (83' ΜακΤόμινεϊ), Σο, Κασεμίρο, Έρικσεν (62' Γκαρνάτσο), Σάντσο (78' Βέγκχορστ), Μπρούνο Φερνάντες, Φρεντ, Ράσφορντ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπελλο ΑγγλίαςΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜάντσεστερ Σίτιειδήσεις τώρα