Αθλητισμός|04.06.2023 10:23

Basket League: Πρώτος τελικός «αιωνίων» στο ΣΕΦ με ξεκάθαρο φαβορί

Newsroom

Η ώρα των τελικών έφτασε στην Basket League και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για το game 1 στις 21.15 (ΕΡΤ3). Πρόκειται για την 20ή μεταξύ τους τελική σειρά, με τους Γιώργο Μπαρτζώκα και Χρήστο Σερέλη να έχουν όλα τα «όπλα» στη διάθεσή τους.

Πρόκειται ωστόσο για ένα ζευγάρι που έχει ξεκάθαρο φαβορί τον Ολυμπιακό και ξεκάθαρο αουτσάιντερ τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που έφτασε μέχρι τον τελικό της Euroleague και κατέκτησε την πρώτη θέση στη regular season (και στις δυο διοργανώσεις), πήρε το πλεονέκτημα έδρας στην Basket League και, εκτός των άλλων, θα έχει και τη δύναμη της έδρας.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 22/22 στην κανονική περίοδο, το 2/2 στα προημιτελικά με τον Άρη και το 3/3 στα ημιτελικά με τον ΠΑΟΚ. Στο τρίτο παιχνίδι με τον Δικέφαλο, η πειραϊκή ομάδα έφτασε τις 50 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, μια εντυπωσιακή επίδοση που άρχισε στις 6 Δεκεμβρίου 2021 και στο ματς Λάρισα-Ολυμπιακός 70-101!

Παράλληλα ο Ολυμπιακός έχει με το μέρος του και την παράδοση καθώς μετράει 13 σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού! Βεβαίως υπάρχει μεγάλη διαφορά στη δυναμικότητα των δύο ομάδων, όπως φάνηκε καθόλη τη διάρκεια της σεζόν σε Basket League και Euroleague και φυσικά στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Με αυτά τα δεδομένα οι Πράσινοι πηγαίνουν στο ΣΕΦ ως αουτσάιντερ αναζητώντας μια μεγάλη υπέρβαση. Η ομάδα του Σερέλη θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για να γίνει ανταγωνιστική και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο, που ψάχνει μια αντίδραση μετά τον χαμένο τελικό της Euroleague.

Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, καθότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Ταρίκ Μπλακ να επιστρέφει στις προπονήσεις και να τίθεται στη διάθεσή του. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του Αρτούρας Γκουντάιτις ο οποίος θα δώσει κανονικά το παρών στον πρώτο τελικό.

Οι διαιτητές στο ΣΕΦ θα είναι οι Πουρσανίδης, Τσαρούχα και Τσιμπούρης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςειδήσεις τώραBasket League