Αθλητισμός|04.06.2023 14:50

Τέλος εποχής για Καρίμ Μπενζεμά απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης - Οι Μερένχες ανακοίνωσαν ότι φεύγει μετά από 14 χρόνια

Newsroom

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης γνωστοποιεί ότι ο Καρίμ Μπενζεμά αποχωρεί οριστικά από την ομάδα. Τις τελευταίες ημέρες είχαν... φουντώσει οι φήμες που ήθελαν τον σπουδαίο Γάλλο στράικερ να αφήνει τους Μερένχες καθώς έχει στα χέρια του πολύ μεγάλη πρόταση από την Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Μπενζεμά πήγε στους Μαδριλένους το 2009 αντί 35 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στη Λυών και φεύγει μετά από 14 χρόνια έχοντας κερδίσει τα πάντα με τη θρυλική λευκή φανέλα. Το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2024, αλλά αποφασίστηκε κοινή συναινέση το διαζύγιο με άμεση ισχύ.

Όλα αυτά τα χρόνια πανηγύρισε 25 τρόπαια, έκανε ατομικά ρεκόρ και έφτασε πριν από μερικούς μήνες στην κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας». Συνολικά σε 647 παιχνίδια πέτυχε 353 γκολ, κάτι που τον φέρνει δεύτερο στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών για τη Βασίλισσα πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Παράλληλα έχει μοιράσει και 165 ασίστ.

Έχει σηκώσει πέντε Champions League, ισάριθμα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τέσσερα πρωταθλήματα, άλλα τόσα Super Cup Ευρώπης, τρία Κύπελλα και ισάριθμα εγχώρια Super Cup. Την τρέχουσα σεζόν έχει πετύχει 30 γκολ και έχει δώσει έξι ασίστ σε 42 συμμετοχές. Ασύλληπτες επιδόσεις για έναν απ' τους καλύτερους επιθετικούς που έχουν φορέσει τη φανέλα των Μαδριλένων.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο αρχηγός μας Καρίμ Μπενζεμά συμφώνησαν να βάλουν ένα τέλος στη λαμπρή και αξέχαστη πορεία. Ο σύλλογός μας Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του και όλη του τη στοργή για αυτόν που είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους μας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Ρεάλ.

Όλα δείχνουν ότι ο Μπενζεμά θα αποδεχτεί την πρόταση από... χρυσάφι των Σαουδαράβων, οι οποίοι του προσφέρουν 200 εκατ. ευρώ για μια διετία, ενώ θα διατηρήσει και τα δικαιώματα της εικόνας του. Η Αλ Ιτιχάντ, μια απ' τις τρεις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας μαζί με την Αλ Χιλάλ (θέλει να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι) και την Αλ Νασρ (έχει στο δυναμικό της τον Κριστιάνο Ρονάλντο), θα είναι όπως όλα δείχνουν η επόμενη ομάδα του.

La LigaΚαρίμ ΜπενζεμάΡεαλ Μαδρίτηςειδήσεις τώρα