Αθλητισμός|04.06.2023 23:14

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 73-70: Δυσκολεύτηκαν οι Ερυθρόλευκοι αλλά νίκησαν στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό της Basket League

Newsroom

Τελικά ο πρώτος τελικός της Basket League μεταξύ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση αποδείχθηκε για τους Πειραιώτες. Οι Πράσινοι εμφανίστηκαν εξαιρετικά αξιόμαχοι στο ΣΕΦ, έκαναν δύο μεγάλες επιστροφές στο ματς, πέρασαν μπροστά στο φινάλε αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν πιο καθαρό μυαλό και καλύτερες επιλογές στις τελευταίες επιθέσεις φτάνοντας στη νίκη με 73-70. Ο Ολυμπιακός, που νίκησε για 14η σερί φορά το Τριφύλλι, έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών που μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ με το game 2 την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Οι γηπεδούχοι είδαν τον Σάσα Βεζένκοφ να ξεκινάει «μαγικά» το ντέρμπι (16π. στο 10') η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς σίγησε τελειώνοντας το ματς στους 20 πόντους. Σε μια... νευρική βραδιά ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από περισσότερους πρωταγωνιστές, τους οποίους βρήκε στα πρόσωπα των Τόμας Ουόκαπ (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Κώστα Σλούκα (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Μουσταφά Φαλ (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ) στα κρίσιμα σημεία. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν διψήφιο αριθμό λαθών (11λ.), δεν «καθάρισαν» το ματς όταν είχαν την ευκαιρία, αλλά στο τελευταίο δίλεπτο ήταν ψύχραιμοι, έβαλαν τις βολές με τον Σλούκα και έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα στην προσπάθεια του Πάρις Λι για buzzer beater.

Στην αντίπερα όχθη, οι Πράσινοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, κυνηγώντας διψήφιες διαφορές από την πρώτη περίοδο. Όμως, στο 38' προσπέρασαν στο σκορ με σουτ του Μάριους Γκριγκόνις ύστερα από μια... κατάθεση ψυχής. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Ολυμπιακός... ξεκόλλησε και πέρασε και πάλι μπροστά.

Πρώτοι σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν οι Μάριους Γκριγκόνις (17 πόντοι με 5/13 σουτ και 5 ριμπάουντ) και Πάρις Λι (14 πόντοι, αλλά με 6/17 σουτ και 8 ασίστ). Προσπάθησαν οι Γιώργος Παπαγιάννης (7 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και Αρτούρας Γκουντάιτις (7 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Πάντως οι Πράσινοι διαμαρτύρονται για το φάουλ που δόθηκε στον Αγραβάνη πάνω στον Γουόκαπ κι ενώ είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 13 (4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Λούντζης 7, Φαλ 11 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 μπλοκ), Βεζένκοβ 20 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπανικολάου 3, Λαρεντζάκης, Σλούκας 12 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπόλομποϊ 6 (4 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ.

Παναθηναϊκός (Σερέλης): Λι 14 (2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παπαγιάννης 7 (9 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 2, Γκριγκόνις 17 (5 ριμπάουντ), Μαντζούκας 3, Π. Καλαϊτζάκης 8, Μποχωρίδης, Αγραβάνης 3 (7 ριμπάουντ), Πονίτκα 9 (3 ασίστ), Γκουντάιτις 7 (6 ριμπάουντ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςειδήσεις τώραBasket League