Αθλητισμός|04.06.2023 23:53

Aδιανόητο φινάλε στο Βέλγιο, όπου ο τίτλος άλλαξε χέρια τρεις φορές σε ελάχιστα λεπτά: Πρωταθλήτρια η Αντβέρπ μετά από 66 χρόνια

Newsroom

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε η μάχη του τίτλου στο Βέλγιο, όπου κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή η Αντβέρπ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια επιστρέφοντας στην κορυφή μετά από 66 χρόνια! Προηγουμένως ο τίτλος άλλαξε τρεις κατόχους μέσα ελάχιστα λεπτά σε ένα θρίλερ άνευ προηγουμένου...

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ κρατούσε σφιχτά το πρωτάθλημα στα χέρια της καθώς μέχρι το 89' νικούσε 1-0 την αδιάφορη Κλαμπ Μπριζ που είχε τεθεί νοκ άουτ για τη μάχη του τίτλου από νωρίς. Παρ' όλα αυτά, η Μπριζ πέτυχε τρία γκολ στο 89' με τον Χόμα, με τον 93' με τον Λανγκ και στο 100' με τον Σάντρα για το τελικό 1-3, που άφησε τη Σεν Σιλουάζ όχι μόνο εκτός τίτλου αλλά κι εκτός Champions League!

Τη στιγμή που η Μπριζ γύριζε το ματς με τη Σεν Σιλουάζ, ο τίτλος πέρασε (απ' το 89' ως το 94') στα χέρια της Γκενκ που νικούσε με 2-1 την Αντβέρπ, την τρίτη διεκδικήτρια του τίτλου. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους και ισοφάρισαν (2-2) στο 94' με μακρινό σουτ του Αλντερβάιρελντ. Ο τίτλος άλλαξε χέρια για τρίτη φορά καθώς κατέληξε στην εξαιρετική Αντβέρπ του Μαρκ Φαν Μπόμελ.

Σημειωτέον ότι η Γκενκ που τερμάτισε δεύτερη, μαζί με την ουκρανική Ντνίπρο, είναι οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Champions League.

Βαθμολογία

  1. Αντβέρπ 47
  2. Γκενκ 46
  3. Ουνιόν 46
  4. Μπριζ 36

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΑντβέρπΒέλγιο