Αθλητισμός|05.06.2023 23:14

Τρομερό φινάλε στο Φενέρ - Εφές με buzzer beater Κλάιμπερν, έξαλλο πανηγυρισμό Αταμάν και νεύρα Ιτούδη που έφυγε χωρίς να χαιρετήσει

Newsroom

Σε ένα τρομερό ματς η Αναντολού Εφές ανέκαμψε από το «χαστούκι» του Game 1 (έχασε με -42), πέρασε από την έδρα της Φενέρμπαχτσε με φανταστικό buzzer beater τριών πόντων του Ουίλ Κλάιμπερν (90-92) και ισοφάρισε τη σειρά των ημιτελικών στην Τουρκία σε 1-1. MVP ήταν ο ασύλληπτος Αμερικανός, που «καθάρισε» το ματς με τέσσερα τρίποντα στο φινάλε!

Έξαλλος ήταν και ο πανηγυρισμός του Αταμάν στο φινάλε, ενώ πολλά νεύρα είχε ο Ιτούδης, ο οποίος πέταξε με οργή το πινακάκι του και αποχώρησε απ' το παρκέ χωρίς να χαιρετήσει τον κόουτς της Εφές, που τον αναζητούσε και δεν έκρυψε την ενόχλησή του όταν διαπίστωσε ότι είχε φύγει...

Τι παιχνίδι ήταν αυτό... Ο σπουδαίος Ουίλ Κλάιμπερν με τέσσερα τρίποντα στο τελευταίο δίποντο (και το τελευταίο at the buzzer) έδωσε το διπλό στην Εφές, η οποία έδειξε «μαχητική ψυχή» και ισοφάρισε τη σειρά των ημιτελικών με τη Φενέρμπαχτσε (1-1).

Πριν από μόλις δύο μέρες η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη «διέλυσε» την μεγάλη αντίπαλό της με το ιστορικό +42 στο Game 1 της σειράς των ημιτελικών στο πρωτάθλημα Τουρκίας. Ωστόσο, το σύνολο του Εργκίν Αταμάν ανέκαμψε άμεσα και έφτασε στο break με την υπογραφή του Αμερικανού φόργουορντ. Οι δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης, που είχαν περισσότερες επιλογές στη γραμμή των ψηλών τους αυτή τη φορά, επέστρεψαν από την «κόλαση» του πρώτου ματς. Για την ακρίβεια, ήταν πιο αποφασιστικοί, βρήκαν τεράστια σουτ και έφυγαν με το διπλό από την "Ulker Sports Arena", για να ισοφαρίσουν και να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Βασίλιε Μίσιτς ήταν ξανά... σκιά του εαυτού του (2π. σε 20', 0/5 τρίποντα και 1 ασίστ), αλλά ο μυθικός Ουίλ Κλάιμπερν έκανε σπουδαία εμφάνιση (35 πόντοι με 13/22 σουτ, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), βάζοντας τέσσερα τρίποντα στην τελική ευθεία, που «καθάρισαν» το ματς. Ο άλλοτε παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν... on fire και «έγραψε» το τελικό 90-92 με τρίποντο στην εκπνοή, πανηγυρίζοντας έξαλλα για μια ιστορική βραδιά του. Παράλληλα, σημαντικές λύσεις έδωσαν στους νικητές και οι Σέιν Λάρκιν (17 πόντοι, 6 ασίστ) - Ελάιζα Μπράιαντ (18 πόντοι) και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο break. Διψήφιος ήταν και ο Τιμπόρ Πλάις με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 15'.

Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι «πληγώθηκαν» από τις πολλές απουσίες τους (Ντέβιν Μπούκερ, Τόνι Γιεκίρι, Κάρσεν Έντουαρντς, Κώστας Αντετοκούνμπο και όχι μόνο) δεν είχαν την ίδια αποτελεσματικότητα και γνώρισαν μια ήττα, που ανατρέπει τις ισορροπίες της σειράς. Πολυτιμότερος για τους ηττημένους ήταν ο Τζόναθαν Μότλεϊ (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ), με τον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ) να τον ακολουθεί.

Θυμίζουμε ότι το ποιος θα περάσει στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος θα κριθεί στις τρεις νίκες. Στην άλλη σειρά των ημιτελικών στην Τουρκία η Τουρκ Τέλεκομ υποδέχεται την Καρσίγιακα (1-0 η Τουρκ).

Ο Δημήτρης Ιτούδης... ξέσπασε στο πινακάκι του μετά το buzzer beater τρίποντο του Κλάιμπερν. Μάλιστα, αποχώρησε από το παρκέ χωρίς να δώσει το χέρι του στον Εργκίν Αταμάν, που τον περίμενε μπροστά στη γραμματεία. Προηγουμένως ο κόουτς της Εφές πανηγύρισε έξαλλα το καλάθι που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΔημήτρης ΙτούδηςμπάσκετΕργκίν ΑταμάνΑναντολού Εφεςειδήσεις τώραΦενέρμπαχτσε