Αθλητισμός|13.03.2019 11:05

Παναθηναϊκός: Τελείωσε και µε Έκι Γκονζάλες - Δέχτηκε τον διακανονισμό

Κώστας Γουλής

Μετά τη συµφωνία και τις υπογραφές πάνω σε νέο διακανονισµό µε τον Λαουτάρο Ρινάλντι στα µέσα της περασµένης εβδοµάδας, ο Παναθηναϊκός βγάζει από πάνω του άλλο ένα «αγκάθι», µε µεγαλοπιστωτή στη µάχη για την αδειοδότηση: την οφειλή προς τον Εκι Γκονζάλες. Από το 1,2 εκατ. € που επιδίκασε η FIFA στον Αργεντινό τον Μάρτιο του 2015, για την προσφυγή που κατέθεσε µετά τη µονοµερή λύση του συµβολαίου του το µακρινό 2008 (λίγο πριν από την πολυµετοχικότητα), οι «πράσινοι» είχαν ρίξει σταδιακά το υπολειπόµενο χρέος λίγο πάνω από το µισό εκατ. €.

Την περσινή σεζόν, µετά τη στάση πληρωµών που κήρυξε ο Αλαφούζος, ο σύλλογος σταµάτησε να εξυπηρετεί τον διακανονισµό που είχε κάνει µαζί του, µε αποτέλεσµα ο Εκι να κάνει νέα προσφυγή στη FIFA, η οποία µάλιστα εφόσον έφτανε µέχρι τέλους θα µπορούσε να επιφέρει βαριές ποινές στο «τριφύλλι», έως και απαγόρευση µεταγραφών. Από το περασµένο καλοκαίρι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού άνοιξαν εκ νέου δίαυλο επικοινωνίας µε τον παλαίµαχο άσο, κατέθεσαν ορισµένα µικροποσά από τον Σεπτέµβριο κι έπειτα (για να τον κρατήσουν «ζεστό») και από τα Χριστούγεννα ενέτειναν τις διαπραγµατεύσεις για να καταλήξουν σε συµβιβασµό και νέο διακανονισµό.

Οι τελικές επαφές που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου «κλείδωσαν» τη συµφωνία των δύο πλευρών, µε την οφειλή να «σπάει» σε οκτώ δόσεις. Αυτό που έµενε για να υπογράψει ο Εκι ήταν η πληρωµή της πρώτης δόσης (προκαταβολή), η οποία έγινε χθες, µε κατάθεση ενός ποσού λίγο πάνω από τα 60.000€. Και πλέον µέχρι αύριο αναµένεται να στείλει ο Αργεντινός όλα τα υπογεγραµµένα έγγραφα για να προστεθούν στον φάκελο της αδειοδότησης. Εν αντιθέσει µε τους δύο Αργεντινούς (Ρινάλντι, Εκι) και τα deals για συνολικό ποσό οφειλής που ξεπερνάει το 1 εκατ. €, στο ιταλικό... µέτωπο (Στραµατσόνι) τα πράγµατα εξακολουθούν να είναι «ζόρικα».

Ο Ιταλός τεχνικός «κλωτσάει» στις απευθείας διαπραγµατεύσεις µε τον Αλαφούζο και δεν... πέφτει κάτω από τα 150.000€ ως προς την προκαταβολή του συνολικού ποσού που αξιώνει (585.000€), στην προσφυγή που έχει καταθέσει στην Α’ ΕΕΟ∆. Χθες το µεσηµέρι το ∆ιαιτητικό ∆ικαστήριο όρισε την πληρωµή της οφειλής του Παναθηναϊκού προς τον Γιακούµπα Σιλά (64.886,36€) σε 5 δόσεις. Η πρώτη, ύψους 11.477,68€, θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 22 Μαρτίου και οι επόµενες τέσσερις (από 12.977,68€ έκαστη) θα πρέπει να καταβληθούν κατά σειρά στις 22/4, 22/5, 22/6 και 22/7.

Κήλη και «off»

Οριστικά χωρίς τον Φάνη Μαυροµµάτη θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός -και- στο κυριακάτικο ντέρµπι µε τον Ολυµπιακό, καθώς οι εξετάσεις του 22χρονου στόπερ έδειξαν κήλη στη µέση και απαιτείται µόνο ξεκούραση για να το ξεπεράσει. Η προετοιµασία των «πράσινων» για το clasico ξεκίνησε ουσιαστικά από χθες, µε τον Γιώργο ∆ώνη να έχει διαθέσιµο και τον Μουνιέ και να ετοιµάζει εκ νέου πλάνα µε τον Οικονόµου αριστερό στόπερ σε τριάδα άµυνας.

  • Στους αγώνες µε Απόλλωνα Σµύρνης (26η αγωνιστική, Ριζούπολη) και ΟΦΗ (27η αγωνιστική, ΟΑΚΑ) δηλώθηκε από τους «πράσινους» ο Ματίας Γιόχανσον για να εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών (συµπλήρωσε 7 κίτρινες)
Έκι ΓκονζάλεςΓιάννης ΑλαφούζοςΠαναθηναϊκός