Αθλητισμός|09.06.2023 22:32

Roland Garros: Ο ασταμάτητος Τζόκοβιτς λύγισε τον λαβωμένο Αλκαράθ και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία απέναντι στον Ρουντ

Newsroom

Η εμπειρία του Νόβακ Τζόκοβιτς και το πρόβλημα που ταλαιπώρησε τον Κάρλος Αλκαράθ, συνέβαλαν στην πρόκριση του Σέρβου στον τελικό του Roland Garros για έβδομη φορά στην καριέρα του. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Σάσα Ζβέρεφ.

Ο 36χρονος Τζόκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 του Ισπανού (Νο1 στον κόσμο) στον ημιτελικό και έβαλε πλώρη για τον ιστορικό 23ο τίτλο καριέρας σε Grand Slam, επίδοση που ουδείς άλλος τενίστας έχει καταφέρει στην ιστορία του τένις καθώς αυτή τη στιγμή μοιράζεται την κορυφή με τον Ράφα Ναδάλ έχοντας από 22 τίτλους. Παράλληλα, ο Τζόκοβιτς εφόσον «σηκώσει» το Roland Garros θα γίνει ο πρώτος τενίστας που θα έχει κατακτήσει από τρεις φορές όλα τα Grand Slam.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αλκαράθ είχε μόλις ισοφαρίσει σε 1-1 σετ όταν η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Οι παίκτες τα είχαν αφήσει... όλα μέσα στο γήπεδο και το τρίτο σετ αναμενόταν εξίσου συναρπαστικό, μέχρι που ο νεαρός Ισπανός ένιωσε κράμπες στο τέλος του δεύτερου γκέιμ. Μάλιστα αναγκάστηκε να «χαρίσει» το γκέιμ (και το μπρέικ) στον Τζόκοβιτς, αφού μόνο σε changeover θα επιτρεπόταν να δεχθεί τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή (κι αυτό διότι δεν επιτρέπεται ιατρικό τάιμ άουτ για κράμπα).

Ο Αλκαράθ δεν πήρε άλλο γκέιμ μέχρι το τέλος του σετ και από τις κουβέντες του προς το box του φαινόταν έτοιμος να τα παρατήσει. Ωστόσο πήγε στα αποδυτήρια και επέστρεψε στη συνέχεια κανονικά στο court. Η κίνησή του βελτιώθηκε ελαφρώς, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει ένα γκέιμ ως το τέλος του ματς. Ήταν φανερό πως δεν ήταν πια ο ίδιος παίκτης.

Ο Τζόκοβιτς έκλεισε τον αγώνα σε 3 ώρες και 23 λεπτά και θα αγωνιστεί σε τελικό Grand Slam για 34η φορά στην καριέρα του. Σημειώστε ότι έχει παίξει συνολικά σε 70 σλαμς, oπότε μιλάμε για απίστευτο ποσοστό επιτυχίας! Πάντως μετά το τέλος του ματς ο Σέρβος παραδέχθηκε πως τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον Αλκαράθ, ο οποίος παρά το πρόβλημά του δεν παράτησε τον αγώνα...

Δεύτερος σερί τελικός για Ρουντ

Στον άλλο ημιτελικό, ο Κάσπερ Ρουντ διέλυσε τον Σάσα Ζβέρεφ και πέρασε στον τελικό του Roland Garros για δεύτερη διαδοχική χρονιά! Για άλλη μια φορά ήταν εξαιρετικός στο χώμα ο 24χρονος Νορβηγός (Νο.4). Νίκησε τον 26χρονο Γερμανό (Νο.27) με 6-3, 6-4, 6-0 σε 129 λεπτά και θα προσπαθήσει την Κυριακή (11/6, 16.00) κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς να κατακτήσει τον πρώτο major τίτλο στην καριέρα του. Έχει παίξει μέχρι τώρα σε δύο τελικούς (Roland Garros, US Open 2022), αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να... ανοίξει λογαριασμό.

Πέρυσι είχε πέσει στον «βασιλιά» και είδωλό του Ράφα Ναδάλ, ενώ τώρα πέφτει πάνω στον Νόλε, που είναι έτοιμος να γράψει ιστορία με τον 23ο Grand Slam τίτλο του! Δεν έχει... στο πλευρό του και το head to head, καθώς ο 36χρονος Σέρβος έχει κερδίσει και τις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις τους (2-0 στο χώμα).

Δείχνει, πάντως, να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι χαρακτηριστικό ότι για να φτάσει ως εδώ πέτυχε επιβλητικές νίκες κόντρα σε δύο φιλόδοξους αντιπάλους, όπως ο Ρούνε και ο Ζβέρεφ!

Νόβακ ΤζόκοβιτςΑλεξάντερ Σάσα ΖβέρεφΚάσπερ Ρουντειδήσεις τώραΚάρλος ΑλκαράθΤένιςRoland Garros