Αθλητισμός|11.06.2023 11:48

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πράξη τρίτη στους τελικούς της Basket League για το προβάδισμα

Newsroom

Η τρίτη πράξη των τελικών της Basket League έφτασε και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 21.15 (ΕΡΤ3) στο κατάμεστο ΣΕΦ αναζητώντας το 2-1 στη σειρά.

Πάντως τα δεδομένα έχουν αλλάξει μετά τα πρώτα δύο ματς. Κι αυτό διότι πριν από τους τελικούς οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι ο Ολυμπιακός θα έφτασε σε ένα άνετο «σκούπισμα» του Παναθηναϊκού. Στην πράξη όμως οι Πράσινοι αποδείχθηκαν πιο σκληροί και πιο έτοιμοι για τους τελικούς συγκριτικά με την εικόνα που είχαν δείξει το προηγούμενο διάστημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σκορ να βρίσκεται στο 1-1 σε δύο αμφίρροπα ματς που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Σήμερα η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να θέλει να αξιοποιήσει και πάλι το πλεονέκτημα της έδρας και τον Παναθηναϊκό από την άλλη να ψάχνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου. Πρόκειται για ένα ματς καθοριστικό στη σειρά των τελικών καθώς όποιος το πάρει θα αποκτήσει και απόσταση μιας νίκης απ' τον τίτλο...

Ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα, που αποκόμισε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ με τον τραυματισμό του Σάσα Βεζένκοφ. Ο Ελληνοβούλγαρος φόργουορντ δεν προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες και η συμμετοχή του κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι δεν θα ρισκάρουν οι Ερυθρόλευκοι τη συμμετοχή του. Αντίθετα, επιστρέφει ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος δεν είχε παίξει στο ματς του ΟΑΚΑ λόγω γαστρεντερίτιδας.

Απ' την άλλη πλευρά, για τον Παναθηναϊκό δεν προπονήθηκε την τελευταία ημέρα ο Δημήτρης Αγραβάνης. Αυτό συνέβη όμως, περισσότερο για προληπτικούς λόγους, αφού δεν κρίνονται ανησυχητικές οι ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο του αριστερού ποδιού.

ειδήσεις τώραΠαναθηναϊκόςBasket LeagueΟλυμπιακός