Αθλητισμός|11.06.2023 20:00

Ιστορική άνοδος της Κηφισιάς στη Super League και φιέστα τίτλου!

Newsroom

Την άνοδό της στη Super League για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει η Κηφισιά, καθώς, παρά την εντός έδρας ισοπαλία της με την Καλαμάτα (1-1) στο πλαίσιο της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής του Β ομίλου της Super League 2, εξασφάλισε και μαθηματικά την προαγωγή της στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (ήδη απ' τον Α όμιλο έχει προβιβαστεί ο Πανσερραϊκός).

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη (ιδρύθηκε το 2012 έπειτα από συγχώνευση του ΑΟ Κηφισιάς και του Ελπιδοφόρου) έφτασε τους 65 βαθμούς και, ακόμη κι αν ηττηθεί την επόμενη Κυριακή (18/6) από τον Απόλλωνα Σμύρνης και ισοβαθμήσει με την Καλλιθέα (που νίκησε 2-0 το Αιγάλεω κι ανέβηκε στους 62 βαθμούς), υπερτερεί στην ισοβαθμία κι ετοιμάζεται ήδη για την παρθενική παρουσία της στη Super League.

Η ΑΕ Κηφισιάς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (ο Λαδάς απέκρουσε την εκτέλεση του Κουϊρικίδη), ενώ στο τέλος τα... χρειάστηκε. Στο 85' η Καλαμάτα πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Αρναρέλλη κι έβαλε «φωτιά» στη μάχη της ανόδου. Όμως, τέσσερα λεπτά μετά (89΄), ο Βαφέας σημείωσε το γκολ που οδήγησε την Κηφισιά στην άνοδο.

Με το σφύριγμα της λήξης παίκτες, προπονητικό τιμ και οπαδοί έγιναν ένα κουβάρι για να γιορτάσουν την ιστορική άνοδο.

ειδήσεις τώραSuperleague2SuperLeagueΚηφισιά