Αθλητισμός|11.06.2023 20:39

Ιστορική νίκη της Ferrari στον αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν μετά από 58 χρόνια!

Newsroom

Η Ferrari θριάμβευσε στον θρυλικό αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν! Η ιταλική ομάδα στην 100ή επέτειο του πιο φημισμένου και απαιτητικού αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κέρδισε μετά από 58 χρόνια!

Ο Ιταλός Αλεσάντρο Πιέρ Γκουίντι, ο Βρετανός Τζέιμς Καλάντο και ο έτερος Ιταλός, πρώην πιλότος της Formula 1, Αντόνιο Τζιοβινάτσι ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία Hypercar αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Toyota, η οποία διεκδικούσε τον έκτο διαδοχικό θρίαμβό της στον αγώνα.

Η Σκουντερία επέστρεψε στο Λε Μαν μετά από 50 χρόνια και θριάμβευσε για πρώτη φορά μετά το 1965 και την ιστορική νίκη του Αμερικανού Μάστεν Γκρέγκορι και του Αυστριακού οδηγού της Formula 1 και παγκόσμιου πρωταθλητή το 1970.

Ο Πιέρ Γκουίντι είδε πρώτος την καρό σημαία, τερματίζοντας ένα λεπτό και 21 δευτερόλεπτα μπροστά από το μονοθέσιο της Toyota GR010 HYBRID, το οποίο οδήγησαν ο Ελβετός Σεμπαστιάν Μπουεμί, ο Νεοζηλανδός Μπρέντον Χάρτλεϊ και ο Ιάπωνας Ρίο Χιρακάουα. Την τρίτη θέση του βάθρου πήρε η Cadillac V-Series.R, την οποία οδηγούσαν ο Βρετανός Άλεξ Λιν, ο Νεοζηλανδός Ερλ Μπάμπερ και ο Βρετανός και οι οποίοι ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους ένα γύρο πίσω από τους νικητές.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και όπως πάντα ιδιαίτερα απαιτητικός καθώς διαρκεί 24 ώρες, νυχθημερόν, ενώ ένα λάθος μπορεί να κοστίσει...

ράλιειδήσεις τώραFerrari