Αθλητισμός|16.06.2023 14:14

Βιεϊρίνια για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Θέλω να συνεχίσω αλλά θα σεβαστώ όποια απόφαση»

Newsroom

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Αντελίνο Βεϊρίνια κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ακαδημία του στη Νέαπολη. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πως ο τελευταίος λόγος για το μέλλον του ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη σημειώνοντας πως όποια απόφαση παρθεί θα είναι κατόπιν κουβέντας με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ.

Ο Βιεϊρίνια μιλώντας σε μικρά παιδιά της ακαδημίας έδωσε το στίγμα για τη δική του επόμενη ημέρα. Έδειξε ότι θέλει να παραμείνει στην ενεργό δράση αλλά παράλληλα παραδέχθηκε πως δεν μπορεί το συμβόλαιό του να αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα.

«Προφανώς και έχουν περάσει πολλά από το μυαλό μου και πλέον είμαι σε μια ηλικία που η όποια απόφαση δεν μπορεί να αποτελέσει έκπληξη. Αλλά από την άλλη έχω πει πολλές φορές πως όσο νιώθω πως το κορμί μου αντέχει και είμαι καλά και μπορώ να προσφέρω, θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Είμαι -λοιπόν- καλά, αλλά από την άλλη, θα σεβαστώ όποια απόφαση τελικά παρθεί» είπε μεταξύ άλλων ο Βιεϊρίνια.

«Μιλάμε ανοιχτά με τον Ιβάν Σαββίδη»

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι οριστικές εξελίξεις στην υπόθεση Βιεϊρίνια θα δρομολογηθούν μετά το τηλεφώνημα του Ιβάν Σαββίδη. Τι απαντά ο ίδιος; «Δεν έχω να πω πολλά πράγματα ή να διαπραγματευτώ. Δεν θα συζητήσουμε για πόσα χρόνια θα υπογράψω ή πόσα χρήματα θα πάρω. Ξέρει ότι αυτά δεν είναι η προτεραιότητά μου. Με τον Ιβάν Σαββίδη έχουμε πλέον μια ιδιαίτερη σχέση, μιλάμε ανοικτά, απλά η κουβέντα είναι ένα "ναι" ή ένα "όχι". Εγώ είμαι εδώ, είτε για ποδοσφαιριστής, είτε για κάτι άλλο. Αλλά τονίζω ξανά πώς νιώθω καλά».

Προφανώς η τωρινή κατάσταση ανανέωσης δεν θυμίζει σε τίποτα τα όσα είχαν συμβεί πριν από δύο περίπου χρόνια, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να επισημαίνει πως «δεν έχει καμία σχέση» εξηγώντας ότι «τότε είχαμε να κάνουμε με... σπασμένο τηλέφωνο. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο πλέον. Γι' αυτό και καταλαβαίνω τον κόσμο που σκέφτεται πως όλα μπορούν να γίνουν με ένα τηλεφώνημα. Εδώ απλά θέλω να επισημάνω πως προφανώς και έχουν λόγο και άλλοι απλά η σχέση μου με τον Ιβάν Σαββίδη δεν είναι αυτή που ήταν για παράδειγμα πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια».

Σε ερώτηση για το αν αγωνιά για την επίσημη πρώτη του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Εγώ είμαι έτοιμος αλλά σέβομαι απόλυτα πως αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα στον μεταγραφικό σχεδιασμό δεν είμαι εγώ. Η ομάδα δουλεύει για μεταγραφές, ψάχνουν παίκτες και αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο από τη δική μου ανανέωση. Σωστά υπάρχουν άλλες προτεραιότητες».

«Θα έπαιρνα έναν γκολτζή»

Και αυτό περί προτεραιοτήτων έφερε και συνέχεια στην κουβέντα καθώς σε μία υπόθεση εργασίας, αν τον ρωτήσετε σε ποια θέση θα αποκτούσε παίκτη, ο Βιεϊρίνια ήταν σαφής: «Νομίζω ότι θα έπαιρνα έναν γκολτζή. Από τη στιγμή που έμεινε απ' ότι μαθαίνω ο Μπράντον Τόμας, θέλουμε και έναν ακόμη φορ για να μας βοηθήσει να σκοράρουμε γιατί φέτος είχαμε δυσκολία σε αυτό το κομμάτι. Επομένως ναι, ένας γκολτζής μετά την ανανέωση και την παραμονή του Μπράντον Τόμας».

Μαζί του στην ακαδημία «Αντρέ Βιεϊρίνια» βρέθηκαν και οι Τσαούσης και Τσιγγάρας. Μάλιστα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ εξήρε τον χαρακτήρα των δύο παικτών αλλά και το ταλέντο τους: «Είναι παιδιά που έχουν μέλλον, παιδιά που δουλεύουν σκληρά και ψάχνουν την ευκαιρία τους. Εχουν την ποιότητα να κάνουν καριέρα. Κάποιες στιγμές υπάρχουν και οι ατυχίες στο ποδόσφαιρο αλλά θέλω να τους πω ένα μεγάλο μπράβο για τον χαρακτήρα και την εργατικότητα τους, όπως και στους προπονητές που είχαν από τις ακαδημίες μέχρι και την πρώτη ομάδα γιατί τους βοήθησαν να εξελιχθούν».

Όσο για το συναίσθημα να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της Ακαδημίας του; «Νιώθω πως γυρίζω στις δικές μου εποχές, στις αλάνες δηλαδή και στους δρόμους. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί βλέπω αυτά τα παιδιά να αθλούνται και είμαι χαρούμενος που αγαπάνε το ποδόσφαιρο».

Αντελίνο Αντρε ΒιεϊρίνιαΠΑΟΚειδήσεις τώρα