Αθλητισμός|16.06.2023 21:09

Mega deal για Μάικλ Τζόρνταν που αποχωρεί απ' το NBA - Πουλάει τους Σάρλοτ Χόρνετς για περισσότερα από 1 δισ. δολάρια!

Newsroom

Ο Μάικλ Τζόρνταν αποχωρεί απ' το NBA καθώς πουλάει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Σάρλοτ Χόρνετς. Μετά από 13 χρόνια παρουσίας στο ΝΒΑ ως ιδιοκτήτης ομάδας, ο MJ βρίσκεται στο τελικό στάδιο για να παραχωρήσει το ποσοστό του. Και θα πραγματοποιήσει ακόμα ένα mega deal στην καριέρα του καθώς το franchise που αγόρασε το 2010 αντί 180 εκατ. δολαρίων, τώρα εκτιμάται ότι θα του αποφέρει ένα ποσό που θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια!

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή ποσά της συμφωνίας όμως το γεγονός πως η αξία των Χόρνετς αγγίζει πλέον τα 1,7 δισ. δολάρια, θεωρείται δεδομένο πως στον λογαριασμό του θα καταλήξει τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ESPN, Εϊντριαν Βοϊναρόφσκι, ο Τζόρνταν ήρθε σε συμφωνία με ένα γκρουπ επιχειρηματιών, στο οποίο ηγούνται ο ως τώρα μικρομέτοχος των Χόρνετς, Γκέιμπ Πλότκιν, και ο Ρικ Σναλ, ο οποίος μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο των Ατλάντα Χοκς.

Ο Air, ο οποίος θα διατηρήσει ένα μικρό μερίδιο μετοχών, λέγεται ότι πήρε την οριστική απόφαση για να αποχωρήσει απ' τους Χόρνετς όταν χάθηκε το νούμερο 1 του ντραφτ Βίκτορ Γουεμπανιαμά. Ο Τζόρνταν ήθελε να χτίσει τη νέα ομάδα γύρω απ' το μεγαλύτερο ταλέντο του παγκόσμιου μπάσκετ, ωστόσο έμεινε με το νούμερο 2, γεγονός που τον ώθησε οριστικά στην έξοδο...

NBAειδήσεις τώραΜάικλ ΤζόρντανΣάρλοτ Χόρνετς