Αθλητισμός|18.06.2023 00:25

Formula 1: Ούτε η βροχή σταμάτησε τον Μαξ Φερστάπεν - Πήρε την pole position και στον Καναδά

Newsroom

Ούτε η βροχή και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες στάθηκαν ικανές για να σταματήσουν τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 κινήθηκε ταχύτερα όλων στην πίστα του Καναδά και πανηγύρισε την τρίτη σερί και πέμπτη συνολικά pole position στους οχτώ εφετινούς αγώνες.

Ο Φερστάπεν, ο οποίος κατέκτησε την 25η pole position καριέρας και στοχεύει να ισοφαρίσει τις νίκες (41) του θρυλικού Άιρτον Σένα, βγήκε γρήγορα στην πίστα (που είχε αρχίσει να στεγνώνει) στο Q3, έκανε τον ταχύτερο χρόνο και δεδομένου ότι αμέσως μετά έπιασε ξανά βροχή, κανείς άλλος δεν μπόρεσε να τον πλησιάσει. Τη μεγάλη έκπληξη πάντως έκανε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος με καταπληκτικό χρόνο τερμάτισε δεύτερος. Ωστόσο θα εκκινήσει απ' την πέμπτη θέση με τη Haas, καθώς αργότερα τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων. Έτσι στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο σταθερός εφέτος με την Aston MartinΦερνάντο Αλόνσο.

Ο Χάμιλτον θα εκκινήσει τρίτος και ο Ράσελ τέταρτος σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για τις Mercedes. Ακολούθησαν οι: Οκόν, Νόρις, Σάινθ (αργότερα τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων και θα εκκινήσει 11ος), Πιάστρι και Άλμπον, ο οποίος ήταν ο καλύτερος όλων στο Q2! Αντιθέτως, απογοητευτικές ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές για Λεκλέρκ και Πέρες που θα εκκινήσουν απ' την 10η και 12η θέση αντιστοίχως.

Αναλυτικά στο Q1 αποκλείστηκαν οι Τσουνόντα (16ος), Γκασλί, Ντε Βρις, Σάρτζεντ και Ζου (20ός) και στο Q2 οι Λεκλέρκ (11ος), Πέρες, Στρολ, Μάγκνουσεν και Μπότας (15ος).

Ο κυριακάτικος αγώνας (18/6) θα αρχίσει στις 21.00 με τηλεοπτική μετάδοση απ' τον ΑΝΤ1.

Red BullMercedesΣέρχιο ΠέρεςFerrariΜαξ ΦερστάπενFormula 1GP ΚαναδάΛιούις ΧάμιλτονΠέδρο Αλόνσο