Αθλητισμός|20.06.2023 20:22

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Απέβαλε διά βίου από το γήπεδο οπαδό για βλάσφημο μήνυμα κατά των θυμάτων του Χίλσμπορο

Newsroom

Με συνοπτικές διαδικασίες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέβαλε διά βίου από το γήπεδο τον οπαδό της ομάδας, ο οποίος εμφανίστηκε στον τελικό του FA Cup με τη Μάντσεστερ Σίτι φορώντας μια φανέλα με άκρως προσβλητικό μήνυμα για τη μνήμη των θυμάτων του Χίλσμπορο.

«Not enough» (όχι αρκετοί) ήταν το αισχρό μήνυμα στη φανέλα του οπαδού, που συνοδευόταν και από τον αριθμό 97. Μια ξεκάθαρη αναφορά στους νεκρούς οπαδούς της Λίβερπουλ στην τραγωδία του Χίλσμπορο. Οι βρετανικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν τον οπαδό, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι η αναφορά ήταν για τον παππού του, ο οποίος έφυγε απ' τη ζωή σε ηλικία 97 ετών και δεν είχε αρκετά παιδιά.

Προφανώς ουδείς πείστηκε απ' την εξήγηση που προσπάθησε να δώσει ο 33χρονος Τζέιμς Γουάιτ, γι' αυτό και οδηγήθηκε σε δίκη. Εκεί ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την αλήθεια αλλά το δικαστήριο τον καταδίκασε σε τετραετή απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε γήπεδο ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Παρ' όλα αυτά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν αρκέστηκε στην ποινή του δικαστηρίου και με μια άμεση απόφαση απέβαλε δια βίου απ' το Ολντ Τράφορντ τον οπαδό...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντPremier Leagueειδήσεις τώραΧίλσμπορο