Αθλητισμός|14.03.2019 14:52

Basket League: Η ΚΕΔ όρισε Ελληνες διαιτητές στο ντέρμπι - Αρνητικός ο Ολυμπιακός

Newsroom

Στον αναμενόμενο ορισμό Ελλήνων διαιτητών, προχώρησε η ΚΕΔ για το προγραμματισμένο για την Κυριακή ντέρμπι της Basket League στο ΣΕΦ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και όλα δείχνουν ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τα ονόματα των Ηλία Κορομηλά, Χάρη Καρακατσούνη και Πέτρου Παπαπέτρου, χωρίς να κάνει κάποια κλήρωση και πλέον ο Ολυμπιακός αναμένεται να υλοποιήσει την απόφαση που έχει ανακοινώσει και να μην κατέβει στο ματς.

Από 'δω και πέρα αναμένεται σειρά εξελίξεων, με το μπαλάκι να περνάει σε Αστυνομία, ΔΕΑΒ και μετά Πολιτεία που θα δεχτεί τις εισιγήσεις τους για το αν θα υπάρχει λόγος αναβολής ενός αγώνα που δεν θα γίνει ή θα το αφήσουν ορισμένο, οπότε και θα πρέπει να μεταβούν στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός και οι διαιτητές για να κλείσουν το φύλλο αγώνα και να κριθεί το παιχνίδι στα χαρτιά.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν παρουσιαστεί στο γήπεδο, κινδυνεύει με «βαριά» καμπάνα, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται και η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την προσφυγή που κατάθεσε για την πρωτόδικη απόφαση σχετικά με την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ντέρμπι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. 

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα. Δηλαδή, από τους 35 βαθμούς που έχει θα πέσει στους 29 και συγκεκριμένα στην 7η, πίσω από Περιστέρι, ΠΑΟΚ και Προμηθέα που έχουν 30, χωρίς να υπολογίζεται το γεγονός πως αυτές οι ομάδες θα πάρουν βαθμούς στην αγωνιστική που έρχεται.

Basket LeagueΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός