Αθλητισμός|24.06.2023 18:40

Ευρωπαϊκό ομάδων: Κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη ο Τεντόγλου με 8,34μ. - Δίνει μάχη για να κρατηθεί στην κατηγορία η Ελλάδα

Newsroom

Ο «ιπτάμενος» Μίλτος Τεντόγλου κυριάρχησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων που διεξάγεται στην Πολωνία. Ο σπουδαίος άλτης του μήκους «πέταξε» στα 8,34μ., έκανε την καλύτερη εφετινή επίδοση στην Ευρώπη και κατέκτησε την πρώτη θέση προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει η Ελλάδα για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Ο Τεντόγλου έκανε το πρώτο του άλμα στα 8,08μ, το δεύτερο ήταν άκυρο, το τρίτο μετρήθηκε στα 7,95μ., το τέταρτο ήταν ξανά άκυρο και το πέμπτο στα 8,07μ. Το καλό το κρατούσε για την έκτη και τελευταία προσπάθεια, καθώς έκανε επίδοση 8,34μ. Πλησιάζοντας προς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης ο Τεντόγλου δείχνει να ανεβαίνει. Παράλληλα, χάρισε το πρώτο 16άρι στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό ομάδων.

Την ίδια στιγμή, ο πρωταθλητής της σφυροβολίας Μιχάλης Αναστασάκης ήταν εξαιρετικός και κατέλαβε την τρίτη θέση προσφέροντας 14 πολύτιμους βαθμούς στη χώρα. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου στην τρίτη και τέταρτη βολή του μετρήθηκε με 74.12μ. και κατέλαβε την τρίτη θέση προσφέροντας 14 βαθμούς στην Ελλάδα.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια, η οποία τερμάτισε έβδομη σε 13.22 χαρίζοντας στην ομάδα 10 βαθμούς. Σημειωτέον πως οι Βέλγοι κατέβασαν τη σφαιροβόλο (!) τους στα εμπόδια προκειμένου να μη μηδενιστούν. Ο πρωταθλητής των εμποδίων, Κώστας Δουβαλίδης, κατετάγη δωδέκατος με χρόνο 13.90 και έδωσε πέντε βαθμούς στην Εθνική.

Εντυπωσιακή παρουσία είχε η νεαρή πρωταθλήτρια των 800μ. Γεωργία Δεσπολλάρη. Η αθλήτρια που παίζει και ποδόσφαιρο με τον Παναθηναϊκό τερμάτισε δεύτερη στην «αργή» σειρά και δέκατη στο σύνολο δίνοντας επτά πόντους.

Αντιθέτως, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Πέρασε τα 4,40μ. αλλά έκανε τρεις άκυρες στα 4,50μ. και κατετάγη όγδοη δίνοντας 8,5 βαθμούς.

Μίλτος ΤεντόγλουστίβοςΚώστας ΔουβαλίδηςΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδωνΜιχάλης Αναστασάκης