Αθλητισμός|26.06.2023 18:18

Αλλαγή στην ηγεσία του Αθλητισμού - Νέος αναπληρωτής υπουργός στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη ο Γιάννης Οικονόμου - Το βιογραφικό του

Newsroom

Η εποχή του Λευτέρη Αυγενάκη τελείωσε στον αθλητισμό καθώς στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ηρακλειώτης βουλευτής μετακινήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τον τομέα του αθλητισμού αναλαμβάνει ο Γιάννης Οικονόμου, μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πάντως, η διαφοροποίηση την οποία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές επιβεβαιώθηκε με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης καθώς πλέον το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν υπάγεται στο Πολιτισμού αλλά στο Παιδείας.

Ποιος είναι ο Γιάννης Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι, επίσης, κατόχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία του τμήματος Πολιτικής Επιστημης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εως το 2019 δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά και επιχειρηματικά στο χώρο των τροφίμων.

Στις εθνικές εκλογές του 2019 εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία.

Από τον Ιανουάριο του 2021 εως και τον Αύγουστο του ίδιου έτους διετέλεσε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ο Γιάννης Οικονόμου από τον Αύγουστο του 2021 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Δημοκρατίαυφυπουργός Αθλητισμούειδήσεις τώραΓιάννης ΟικονόμουκυβέρνησηΛευτέρης Αυγενάκηςυπουργείο Παιδείαςυπουργοίεκλογέςυφυπουργείο Αθλητισμούεκλογές 2023