Αθλητισμός|14.03.2019 17:08

Ατρόμητος: Απαλλάχθηκε ο Ουάρντα – Δυσαρέσκεια στην ΑΕΚ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Νέα εστία έντασης προκύπτει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αφορμή την απαλλακτική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τον Αμρ Ουάρντα. Στον Αιγύπτιο είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, έπειτα από ανάρμοστη ανάρτηση που είχε κάνει σε λογαριασμό του στα social media, μετά τον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ. Ο Ουάρντα χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά στην απολογία του ο νομικός εκπρόσωπος του, Αργύρης Λίβας, είχε αιτιολογήσει την κίνηση, λόγω: «κάποιοι μεμονωμένοι φίλαθλοι της ΑΕΚ τον εξύβριζαν χυδαία. Εκείνος εκνευρίστηκε και πήγε και έκανε αυτή την ανάρτηση».

Ο Ουάρντα απαλλάχθηκε, καθώς προσμετρήθηκε θετικά πως είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη και είχε «κατεβάσει» την ανάρτηση του, πριν από την άσκηση της δίωξης. Παράλληλα, είχε τεθεί και εκτός ομάδας από τον Ατρόμητο, ως μέτρο τιμωρίας για την κίνηση του. Η απαλλακτική απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, προκάλεσε τη δυσφορία και την αντίδραση της ΑΕΚ.

«Για την ίδια συμπεριφορά την οποία ο Ατρόμητος -και πολύ σωστά- θεώρησε ανάρμοστη και προσβλητική για τους φιλάθλους μας, τοποθετήθηκε δημόσια λεγοντας ότι «θα επιληφθεί με τη σοβαρότητα που αρμόζει» και έθεσε τον Ουάρντα εκτός προπονήσεων και αγώνων, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τον απάλλαξε εκτιμώντας ότι δεν έκανε κάτι το επιλήψιμο. Δεν έχουμε να σχολιάσουμε τίποτα περαιτέρω... Το αφήνουμε στην κρίση της κοινής γνώμης», λεγόταν από την ΑΕΚ, με την υποσημείωση πως η έντονη δυσαρέσκεια δεν αφορά την απαλλαγή του και την πιθανότητα να βρεθεί αντίπαλος στο ματς της Κυριακής (17/3), αλλά στο γεγονός, ότι δεν τιμωρήθηκε για την προσβλητική του συμπεριφορά εναντίον της ομάδας και των φιλάθλων.

Αμρ ΟυάρνταΑτρόμητοςΑΕΚ