Αθλητισμός|27.06.2023 17:45

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε Μαρτίνεθ και Κορδόν - Μαρινάκης: «Η πόρτα είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να μπει στην ΠΑΕ ή στον Ερασιτέχνη»

Newsroom

Έτοιμοι για τη νέα νέα μεγάλη πρόκληση που έχουν μπροστά τους στον Ολυμπιακό δήλωσαν ο νέος προπονητής της ομάδας Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ο νέος τεχνικός διευθυντής Αντόνιο Κορδόν. Η παρουσίαση των δύο Ισπανών έγινε από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πάντως έκλεψε την παράσταση με τις δηλώσεις του καθώς για πολλοστή φορά επιτέθηκε στην ΕΠΟ, ενώ τόνισε πως η πόρτα της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να επενδύσει...

Στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ στο Πασαλιμάνι και στην οποία παραβρέθηκαν επίσης και άλλα μέλη της διοίκησης (ο Σύμβουλος Στρατηγικής Κριστιάν Καρεμπέ, οι αντιπρόεδροι Γιάννης Μώραλης, Μιχάλης Κουντούρης, Κώστας Καραπαπάς και Τάκης Αγραφιώτης) αλλά και όλο το νέο τεχνικό τιμ των Πειραιωτών, ο 43χρονος Ισπανός τεχνικός είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τους στόχους του στους Ερυθρόλευκους, τη νέα απαιτητική χρονιά που ξεκινά για την ομάδα, αλλά και για τις μεταγραφές που ακόμη δεν έχουν... κάνει σεφτέ.

Οι δύο Ισπανοί, Κορδόν και Μαρτίνεθ, συμφώνησαν ότι ο κόσμος πρέπει να περιμένει μια ομάδα που θα τα δίνει όλα, μια ομάδα που θα παίζει επίθεση και που θα κάνει τον κόσμο της περήφανο. Αμφότεροι απέφυγαν να μιλήσουν συγκεκριμένα για μεταγραφές και σχεδιασμό, ωστόσο τόνισαν ότι το πλάνο είναι να έρθουν νέοι παίκτες, έτοιμοι να παίξουν και γεμάτοι όρεξη, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από 2-3 ακόμη έμπειρους ποδοσφαιριστές. Επιπλέον, ο Αντόνιο Κορδόν ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία βιασύνη και καμία αργοπορία, αφού όλα κυλούν όπως πρέπει.

Παράλληλα με προπονητή και τεχνικό διευθυντή, μακροσκελείς τοποθετήσεις για όλους και για όλα, τον Ολυμπιακό, την περσινή σεζόν και τη νέα, την πορεία του από το 2010, τους δύο Ισπανούς και το νέο πρότζεκτ, το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ΕΠΟ και τη διαιτησία, μέχρι και για τις πιθανές επενδύσεις που περιμένει στον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ, έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Ο καλύτερος τεχνικός διευθυντής που έχει έρθει στην Ελλάδα»

Αναλυτικά, οι πρώτες τοποθετήσεις που έκαναν, Βαγγέλης Μαρινάκης, Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ:

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να έχουμε μία καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Είναι η καλύτερη στιγμή σήμερα. Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω τη χρονιά που πέρασε. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν ήταν όσο τραγική την παρουσιάζουν. Ωστόσο, φέραμε ίσως τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, με επιτυχίες σε μεγάλες ομάδες όπως η Μπέτις η Βιγιαρεάλ και η Μονακό, με επιτυχίες τεράστιες, φέρνοντας σε αυτές τις ομάδες παίκτες που μεγαλούργησαν. Επίσης φέραμε έναν προπονητή επιπέδου Primera Division, είναι νέος, ταλαντούχος, διψάει για επιτυχίες. Εμπιστεύθηκα την επιλογή του Αντόνιο. Ο Μαρτίνεθ ξέρει πολύ καλά που έρχεται και τι θέλουμε, μια ομάδα που παίζει επίθεση, επίθεση, επίθεση, μια ομάδα που πιέζει, που κερδίζει και κερδίζει όμορφα, ώστε να χαιρόμαστε το θέαμα και τους παίκτες μας. Όλα αυτά δεν είναι εύκολα. Χρειάζονται πολύ δουλειά και χρόνο στο γήπεδο και στο προπονητικό κέντρο. Να είστε σίγουροι ότι αυτοί οι δύο και οι ομάδες τους έχουν δουλέψει σκληρά και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους στον Ολυμπιακό, έχουν τη διάθεση να δουλέψουν πάρα πολύ για αυτό.

Είχα αποφασίσει να έχουμε μια συνέντευξη Τύπου με όλους σας και να ρωτήσετε ό,τι θέλετε για το τι έγινε στην προηγούμενη σεζόν, για το τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τι κάνουμε εμείς σαν ομάδα αλλά και σαν χώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως σήμερα επειδή έχουμε τους δύο νέους αυτούς ανθρώπους μαζί μας να μην είναι η κατάλληλη μέρα αλλά θα απαντήσουμε σε όσες ερωτήσεις θελήσετε να κάνετε».

«Στον μεγαλύτερο σύλλογο που έχω δουλέψει»

Αντόνιο Κορδόν: «Καλησπέρα, ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον γιο του για την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό τον υπέροχο σύλλογο. Έχω δουλέψει πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, σε πολλούς συλλόγους. Αυτή τη αυτή τη στιγμή έχω κάνει το μεγαλύτερο βήμα, είμαι στον μεγαλύτερο σύλλογο που έχω δουλέψει, μεγαλύτερος από όλους τους προηγούμενους. Όταν έλαβα την πρόσκληση για να παρουσιάσω το πρότζεκτ μου για ενδεχόμενη συνεργασία, δεν το σκέφτηκα. Ήταν μια στιγμιαία απόφαση και δεν το έχω μετανιώσει. Έχουμε έρθει για να δουλέψουμε και να κάνουμε τον Ολυμπιακό ακόμη μεγαλύτερο, να δώσουμε χαρά στον κόσμο όπως έχει συνηθίσει να παίρνει από την ομάδα. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως υπάρχει μεγάλη διάθεση, βλέπω πως ο κόσμος έχει όρεξη, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με όρεξη να κάνουν τον Ολυμπιακό ακόμη μεγαλύτερο. Ελπίζω με τη δουλειά μου να καταφέρω να κάνω τον Ολυμπιακό ακόμη μεγαλύτερο».

Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε σήμερα εδώ. Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο και την οικογένεια για την μεγάλη ευκαιρία που μου δίνει να δουλέψω σε αυτό τον τεράστιο σύλλογο. Με το που μπαίνει κάποιος στο προπονητικό κέντρο και τα γραφεία καταλαβαίνει ότι το dna του συλλόγου είναι dna νικητή. Ευχαριστώ και τον Αντόνιο για την ευκαιρία να δουλέψουμε και να χτίσουμε πράγματα μαζί, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τίτλους και να αφήσουμε μια θετική εικόνα με την παρουσία μας. Εγώ και η ομάδα μου είμαστε φιλόδοξοι, πολύ χαρούμενοι, είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μας και το δεχόμαστε αυτό έχοντας μεγάλο κίνητρο. Βρισκόμαστε εδώ γεμάτοι φιλοδοξία και όρεξη για σκληρή δουλειά, θέλουμε να δουλέψουμε ομαδικά και θέλουμε να δώσουμε ώθηση στον Ολυμπιακό να πάει ακόμη ψηλότερα και γι αυτό όταν μας κάλεσαν εδώ για να γίνουμε μέλος του Θρύλου δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη σκληρή δουλειά και να κάνουμε τα βήματα που απαιτούνται για να γίνουμε η ομάδα που όλοι θέλουμε να γίνουμε και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε να φτάσουμε».

«Παθογένειες το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου και οι απαντήσεις των τριών αντρών:

Μαρινάκης για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ΕΠΟ, τη σεζόν που πέρασε και γιατί ανέχεται όλα όσα λέγονται και γράφονται για τον Ολυμπιακό: «Η ομορφιά της Δημοκρατίας είναι να τα ανέχεσαι και να συζητάς. Σε μία κοινωνία έχεις ανθρώπους που προσφέρουν ή δεν προσφέρουν ή κλέβουν ή σκοτώνουν. Προσπαθούμε να βρούμε μία άκρη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές παθογένειες και θα το ήθελα σε πιο καλό επίπεδο. Από το 2010 προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις πρώτα απ' όλα η ομάδα να ενισχυθεί, να φτιαχτούν σωστά οι υποδομές και μία επιλογή συνεργατών γύρω από την ομάδα. Θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο τον Ολυμπιακό, να καταφέρουμε την ευρωπαϊκή καταξίωσε σε όλα τα επίπεδα. Η προσπάθειά μου όλα αυτά τα χρόνια έπιασε τόπο, φτάσαμε στο υψηλότερο επίπεδο που φτάσαμε στην Ευρώπη, κάναμε πολύ μεγάλες νίκες, είδαμε προπονητές που πέρασαν να κάνουν μετά τεράστιες καριέρες. Επίσης πολλούς παίκτες που ξεκίνησαν μαζί μας, να παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Το ίδιο και με στελέχη που εργάστηκαν στον Ολυμπιακό και τώρα διαπρέπουν σε ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στο εξωτερικό και αυτή είναι η απάντηση γιατί ανέχομαι όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει σήψη σε αυτό, το βλέπει όλος ο κόσμος και το ίδιο ο πρωθυπουργός, κος Μητσοτάκης. Γι αυτό και ζήτησε μια δεσμευτική οδηγία από την UEFA για να εφαρμοστεί στην ΕΠΟ για την καλύτερη λειτουργία της Ομοσπονδίας και έτσι να δούμε καλύτερα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν ένα υποχρεωτικό μνημόνιο μεταξύ UEFA, FIFA και ΕΠΟ. Αυτή τη μελέτη η ΕΠΟ την προσάρμοσε στα μέτρα της αλλά η ολιστική μελέτη αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ επί της ουσίας. Οι επαγγελματικές ομάδες δεν ορίζουν τις τύχες τους αλλά η ΕΠΟ, άρα κοροϊδευόμαστε. Εδώ η επαγγελματική διαιτησία παρότι είναι Νόμος δεν εφαρμόζεται. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Ο ρόλος μου δεν είναι να παραπονιέμαι. Εμείς είμαστε νικητές.

Μπορώ να παραδεχθώ για φέτος ότι δεν καταφέραμε παρόλο που η χρονιά 2022/23 όσον αφορά τους μισθούς του προπονητικού τιμ και των ποδοσφαιριστών ήταν οι υψηλότεροι στην ιστορία του συλλόγου, είχαμε έξοδα 40 εκατ. για μισθούς παικτών και προπονητών. Ήταν όμως μια από τις χειρότερες χρονιές μας. Παραδέχομαι ότι δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να κερδίζει και τη διαιτησία και το παρασκήνιο. Να είστε σίγουροι ότι αν η διαιτησία ήταν 50-50 ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε και αυτό το πρωτάθλημα. Έχουμε ετοιμάσει και ένα βίντεο με όλα τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος μας και υπέρ άλλων ομάδων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η δουλειά του Κορδόν και του Μαρτίνεθ θα είναι λοιπόν πολύ δύσκολη φέτος γιατί θα πρέπει να φτιάξουν μια ομάδα που να κερδίζουν και τη διαιτησία».

«Όποιος θέλει ας έρθει, η πόρτα είναι ανοιχτή»

Μαρτίνεθ για το τι τον έπεισε ώστε να έρθει στον Ολυμπιακό: «Ο λόγος που πειστήκαμε να έρθουμε στον Ολυμπιακό ήταν πως είχαμε μάθει για το DNA της ομάδας και του κόσμου. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμάς και θέλουμε να προσφέρουμε. Θέλουμε να κατακτήσουμε τους στόχους. Να φτιάξουμε μία ομάδα να ανταπεξέλθει στο ύψος των απαιτήσεων».

Μαρινάκης για επενδύσεις και Λίγκα: «Εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα ταλέντα στο ποδόσφαιρο τα οποία με τις κατάλληλες υποδομές μπορούν να διαπρέψουν. Όταν προσεγγίσαμε διάφορους σπόνσορες ως Λίγκα τους εξηγήσαμε ότι εδώ μπορεί να γίνει σωστή δουλειά και με την κατάλληλη διοίκηση στη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί μόνο του να βρει τον δρόμο του. Τώρα όλο αυτό ξεφτιλίκι της ΕΠΟ που έχει να κάνει με τη διαιτησία γιατί δεν τη χρειαζόμαστε τίποτε άλλο και παρασκηνιακά με τις επιτροπές ή τις αδειοδοτήσεις με φίλους ή εχθρούς. Θα πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά. Θα πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για την τύχη του. Όλοι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλουν να πάει το άθλημα μπροστά. Να προσπαθήσει και η Κυβέρνηση να εφαρμοστεί.

Το 22-23 ο Ολυμπιακός έχασε 31 εκατ. ευρώ και πριν 24. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πρωταγωνιστεί και τα έσοδα να είναι περισσότερα. Άρα το ποδόσφαιρο να ανέβει επίπεδο και εμείς να αποφασίζουμε για την τύχη μας. Αυτά στους επόμενους μήνες να δρομολογηθούν. Επίσης επειδή γράφονται διάφορα. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Αυτό που έχε γίνει με τον Ερασιτέχνη έχει αλλάξει την ιστορία του συλλόγου. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι αλλά και πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Είχαμε τους κατάλληλους ανθρώπους και είναι και τα χρήματα που βάζουμε. Είναι πάρα πολλά εκατομμύρια αυτά πιστέψτε με. Το μπάτζετ είναι από 80 με 100.000 το πιο μικρό και 1 εκατ. το πιο μεγάλο σε αυτά τα σπορ. Έχουμε πολλά τμήματα που δεν βλέπω κανένας να έχει κάνει το παραμικρό.

Επίσης για την ΠΑΕ λέγονται διάφορα. Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό δεν έχει έρθει κανείς να επενδύσει, όποιος θέλει ας έρθει, η πόρτα είναι ανοιχτή. Πρέπει να έρθουν άνθρωποι να αναλάβουν όλα τα τμήματα, τον Ερασιτέχνη, να μην τα περιμένουν όλα από 2-3 ανθρώπους. Επαναλαμβάνω ή πόρτα είναι ανοιχτή, είτε για τα μικρά τμήματα, είτε για το ποδόσφαιρο».

«Ομάδα με ταλέντο και εμπειρία»

Μαρινάκης για τον νέο μεταγραφικό σχεδιασμό: «Ο κ. Κορδόν καταξιωμένος, το λέει η ιστορία και το βιογραφικό του. Το ίδιο και ο προπονητής μας που έχει κάνει δουλειά σε όλες τις ομάδες του και είναι φιλόδοξος για ακόμη καλύτερα πράγματα. Φέρνεις ανθρώπους που είναι αυτή η δουλειά τους. Η επιλογή τους είναι να κάνουμε μεταγραφές παικτών από 20 έως 25 και να πλαισιωθούν από άλλους 2-3 με εμπειρία με Πρωταθλήματα και να είναι πρωταγωνιστές. Να φτιάξουμε μία ομάδα με ταλέντο και εμπειρία».

Κορδόν για μεταγραφές και σχεδιασμό: «Ξέρω πως αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι οι μεταγραφές. Υπάρχουν παίκτες ακριβοί και με εμπειρία. Άλλοι με λιγότερη εμπειρία. Όσοι έρθουν θα είναι παίκτες που θα μοιράζονται ίδια ταυτότητα και φιλοδοξία είτε είναι από την πρώτη ομάδα είτε από τη δεύτερη. Δουλεύουμε καθημερινά και κάνουμε βήματα. Θα κάνουμε τις επιλογές που πρέπει, δεν έχουμε καθυστερήσει, η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει, μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει».

Μαρτίνεθ για μεταγραφές και σχεδιασμό: «Αυτό που θέλω είναι οι παίκτες να βγάλουν τον πιο καλό τους εαυτό. Να μοιράζονται όλοι την ίδια νοοτροπία και να είμαστε ανταγωνιστικοί όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας. Να παίζουμε για τη νίκη. Να μπορούμε να αγωνιστούμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και να ενθουσιάζουμε τον κόσμο μας».

Κορδόν για αριθμό μεταγραφών: «Δεν μπορούμε να σας πούμε με ακρίβεια τον αριθμό παικτών για το ρόστερ. Είναι πολύ σημαντική η προσωπική επαφή. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα πάρουμε αποφάσεις. Το σημαντικό είναι να έχουμε επιτυχίες στις επιλογές μας».

Μαρτίνεθ για αριθμό μεταγραφών: «Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος. Πρέπει να παίξεις καλά τα χαρτιά σου. Εάν ξέρετε λίγο πόκερ. Να κάνεις τις κινήσεις σου την κατάλληλη στιγμή».

«Για όλους νέα αρχή»

Μαρτίνεθ για τα συστατικά της επιτυχίας στην Ευρώπη και την αξιοποίηση των ακαδημιών: «Για όλους μας είναι μία νέα αρχή. Να φτιάξουμε μία ομάδα που να έχει μέλλον. Να έχει συνέχεια. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε περισσότερη εμπειρία. Παίκτες παλιούς ή νέους στον σύλλογοι. Οι παίκτες που δούλεψαν με εμάς ανέβασαν το επίπεδό μας και ειδικά όσοι ήθελαν να βοηθήσουν την ομάδα. Με καθημερινή δουλειά και με συνεχόμενη όρεξη για βελτίωση, όπως είπε ο πρόεδρος. Όλοι να δουλεύουμε για τη βελτίωση. Οι διοργανώσεις απαιτούν άλλα χαρακτηριστικά και πρέπει να δώσουμε απαντήσεις».

Κορδόν για τα συστατικά της επιτυχίας τη νέα σεζόν: «Ο τρόπος που θα ακολουθήσω είναι ο ίδιος. Θέλω να δουλέψω με ηρεμία και ταπεινότητα, χωρίς βιασύνη. Με σκληρή δουλειά θα προσπαθήσω όλοι στον σύλλογο να κάνουν την καλύτερη δουλειά».

Μαρτίνεθ για το τι ομάδα θα δούμε φέτος από τον Ολυμπιακό: «Πρέπει να παίζουμε πάντα για τη νίκη. Πρέπει να είμαστε μία γρήγορη ομάδα, προσεκτική, με ένταση, με ποιότητα και φυσικά να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις διαφοροποιήσεις κάθε διοργάνωσης. Μιλάμε για το στυλ του παιχνιδιού, χρειάζονται διάφορα όμως για να κερδίσεις. Χρειάζεται όμως να είμαστε έξυπνη ομάδα».

Μαρινάκης για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού: «Έχουμε ξεκινήσει ήδη διεργασίες. Οι συνεργάτες μου θα κάνουν πολλές εκδηλώσεις, ακόμη και ντοκιμαντέρ. Αυτά που έχουμε δει από εκδηλώσεις έχουν γράψει ιστορία. Να περιμένετε να δείτε μεγάλα πράγματα αντάξια αυτού του μεγάλου συλλόγου».

«Ομάδα που θα είναι οικογένεια»

Μαρινάκης για τις επιθέσεις που δέχεται: «Ο χαρακτήρας μου μου επιτρέπει να έχω εκρήξεις και εκεί τελειώνει μία μεγάλη στεναχώρια και απογοήτευση. Έχεις τις εφεδρείες μέσα σου. Έχουμε δει πολλά σε αυτή τη χώρα. Άνθρωποι που έχουν κάνει καριέρα με το να απειλούν. Κρατικοδίαιτοι που αρμέγουν το κράτος. Είμαι περήφανος γιατί δεν με έχει βοηθήσει κανένα κράτος και ό,τι έχω κάνει το έχω κάνει εγώ με μεγάλα deals και ξεκάθαρα. Στη χώρα μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο καθένας θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Να δουλεύει σκληρά. Η κριτική ναι αλλά να είναι καλοπροαίρετη. Ο Ολυμπιακός είναι πιο οργανωμένος από κάθε άλλη ελληνική ομάδα και 10 χρόνια μπροστά. Εγώ θα σας πω 4 παίκτες που πουλήθηκαν με 50 εκατ. Ο Ρέτσος, ο Τσιμίκας, ο Φετφατζίδης και ο Νικολάου. Θα ήμουν ευτυχής εάν το κάνουν και άλλοι αυτό. Εγώ κοιτάω τη δουλειά μου και προστατεύω τους συνεργάτες μου. Εγώ μπορεί να αντέχω κακοπροαίρετη κριτική, ψέματα και τέρατα. Καλό θα είναι να κοιτάμε την ομάδα μας, τη δουλειά μας και την κοινωνία. Ο Ολυμπιακός κάνει πράγματα για την κοινωνία και για τον Πειραιά. Πρέπει η κοινωνία να βοηθηθεί. Να μην μας χαλάνε το μυαλό όλα αυτά. Υπάρχει μία αναρχία στα social media που λες εδώ ο άνθρωπος θέλει στήριξη. Και ψυχολογική. Εγώ το έχω συνηθίσει και το αντέχω όλο αυτό».

Κριστιάν Καρεμπέ για το νέο κεφάλαιο της ομάδας: «Πιστεύω σε αυτό που κάνουμε. Είναι μία νέα σελίδα. Το όραμα του Μαρινάκη είναι εδώ. Για όσους δεν γνωρίζεται τον Κορδόν, έχει δουλέψει με τον Ζαρντίμ και τον Βαλβέρδε, μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα και εμείς πρέπει να είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη αυτά που θα πει. Με ταπεινότητα πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα που θα είναι οικογένεια. Δεν είναι εύκολο αλλά είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε. Είμαι εδώ για να βοηθήσω όπου χρειάζεται».

«Να στηρίξουμε την ομάδα»

Μαρινάκης: «Πρώτον, στο Καραϊσκάκη θα δούμε το Super Cup της Σίτι και της Σεβίλλης. Θα δείτε τι φτιάχνουμε στο γήπεδο. Ότι φτιάχνουμε είναι από την τσέπη μας, πουθενά δεν βοηθάει η περιφέρεια. Δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ. Έχουν δρομολογηθεί εργασίες οι οποίες θα τελειώσουν μέχρι τις 16 Αυγούστου, θα συνεχίσουν μετά. Για το κολυμβητήρια περιμένουμε, υπάρχει κάποιος χώρος. Η περιφέρεια ή το υπουργείο αθλητισμού δεν δώσουν τα χρήματα θα το φτιάξουμε εμείς. Θα είναι μία δωρεά για όλον τον Πειραιά και θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και άλλα σωματεία. Αν δείτε όλους τους τίτλους στα ερασιτεχνικά αθλήματα θα έπρεπε η κάθε ομάδα να έχει δικό της γήπεδο. Έχω προσφερθεί εγώ να το κάνουμε εμείς και να υλοποιηθεί το συντομότερο αυτό το έργο.

Ο κόσμος να είναι δίπλα στην ομάδα. Θα υπάρχουν αλλαγές και θα χρειαστεί περίοδος προσαρμογής, να στηρίξουμε την ομάδα. Είναι δύσκολο αυτό και χρειάζεται την στήριξη όλων. Πρέπει να είστε σίγουροι πως προσπαθούμε για το καλύτερο. Χρειάζεται χρόνος και στήριξη. Πρέπει ένας νέος παίκτης να έχει στήριξη, όταν υπάρχει αυτή και η αγάπη σε αυτό το εγχείρημα, μόνο επιτυχία μπορεί να φέρει. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι ηρεμία. Να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ. Μία περίοδος προσαρμογής θα υπάρξει. Να είμαστε κοντά να τη στηρίξουμε. Χρειάζεται στήριξη απ' όλους μας. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Χρειάζεται και χρόνος αλλά και στήριξη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακόςειδήσεις τώραΝτιέγκο ΜαρτίνεθΒαγγέλης ΜαρινάκηςΑντόνιο Κορδόν