Αθλητισμός|14.03.2019 19:15

ΑΕΚ: Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό συμβούλιο η χρηματοδότηση του γηπέδου

Σταύρος Καζαντζόγλου

Σημαντικό βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, με την έγκριση της χρηματοδότησης 20 εκατ. Ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, υπήρξε στη σημερινή (14/3) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση για τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την ερασιτεχνική ΑΕΚ, για τη χρηματοδότηση με 20 εκατ. Ευρώ της δεύτερης φάσης του γηπέδου εργασιών για την αποπεράτωση του γηπέδου.

«Το έργο αυτό έχει εγγραφεί από το 2013 στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Εμείς σαν νέα διοίκηση της Περιφέρειας είπαμε ότι θα προχωρήσουμε με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και με σεβασμό στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή η σύμβαση υπηρετεί αυτούς τους στόχους. Με τη σύμβαση κλειδώνει η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Προασπίζει το δημόσιο συμφέρον γιατί η σύμβαση γίνεται με το ερασιτεχνικό σωματείο και με όρους απόλυτα θετικούς για το ερασιτεχνικό σωματείο. Η χρήση και η εκμετάλλευση του γηπέδου με αυτή τη σύμβαση επιστρέφει στο ερασιτεχνικό σωματείο και μάλιστα εσαεί. Κάτι που δεν είχε γίνει με το Καραϊσκάκη, όπου η εκμετάλλευση ανήκει σε ιδιώτες», ανέφερε κατά την εισηγητική ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος.

Στην εισήγηση του, ο κ. Καραμάνος ανέφερε ακόμα μεταξύ άλλων. «Όλα είναι πεντακάθαρα και υπέρ της διαφάνειας. Αυτή η χρηματοδότηση των 20 εκατ. ευρώ αποτελεί μέρος ενός συνολικού αθλητικού προγράμματος της Περιφέρειας ύψους 210 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει και άλλα αθλητικά έργα». Η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε μέσω του προέδρου του σωματείου, Αλέξη Αλεξίου, μηχανικών και νομικών εκπροσώπων, αλλά και αρκετών παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της (Μαύρος, Ατματσίδης, Νεστορίδης, Γεωργαμλής κ.α.).

ΑΕΚΝέα ΦιλαδέλφειαγήπεδοΠεριφερειακό Συμβούλιο