Αθλητισμός|28.06.2023 17:59

Στην OPAP Arena ο τελικός του Conference League - Στις 29 Μαΐου 2024 ο μεγάλος αγώνας στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Newsroom

Η OPAP Arena ορίστηκε και επίσημα ως η έδρα του τελικού του Conference League για το 2024. Το μεγάλο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου 2024. Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον τελικό της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, σε μια ιστορική χρονιά για την Ένωση που συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο τελικός του 2025 θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Άρα μετά τα Τίρανα και την Πράγα, ο τρίτος και ο τέταρτος τελικός της πιο «φρέσκιας» διοργάνωσης της UEFA θα γίνει σε Αθήνα και Βρότσλαβ.

Η UEFA κατέταξε την OPAP Arena ως γήπεδο τεσσάρων αστέρων, ενώ τον περασμένο Μάρτιο ψηφίστηκε ως το καλύτερο γήπεδο για το 2022 παίρνοντας το βραβείο Stadium of The Year 2022. Πρόκειται για τον δεύτερο τελικό που θα φιλοξενήσει σε έναν χρόνο η Ελλάδα καθώς τον προσεχή Αύγουστο στο Γ. Καραϊσκάκης θα παίξουν η Μάντσεστερ Σίτι με τη Σεβίλλη για το ευρωπαϊκό Super Cup.

Tα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ στην Ευρώπη, αλλά και αυτά της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2024 θα αποτελέσουν test events της UEFA για το γήπεδο. Κι εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα, θα επιβεβαιωθεί τον Δεκέμβριο ο ορισμός για τον τελικό του Μαΐου.

Παράλληλα η UEFA θα ενεργήσει όχι μόνο ως παρατηρητής αλλά θα παράσχει στην ΑΕΚ και πλήρη τεχνογνωσία για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αγώνων της και όλων των αλλαγών που η ίδια έχει εξαγγείλει μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γηπέδου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τελικόςειδήσεις τώραΑγια Σοφιά ΑΕΚEuropa Conference LeagueΑΕΚ